Εικονικοί εμβολιασμοί: Έτσι έπιασαν στα πράσα τη γιατρό και τη νοσηλεύτρια – Η… μεσοθεραπεία και η selfie! (βίντεο – ντοκουμέντο)

Η σύλληψη της 75χρονης γιατρού, της γραμματέως της και της νοσηλεύτριας που «χορήγησε» το εμβόλιο έγινε επ’ αυτοφώρω με το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας να καταγράφει καρέ-καρέ πώς έγινε ο «μαϊμού» εμβολιασμός

Φόβους ότι οι εικονικοί εμβολιασμοί που αποκαλύφθηκαν στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορεί να μην είναι οι μοναδικοί στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο εκφράζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που την Τετάρτη προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις.

Πώς στήθηκε η κομπίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που μετέδωσε ο Μαρίνος Αλειφέρης στον Realfm 97.8, η νοσηλεύτρια είχε επισκεφθεί τη γιατρό, η οποία είναι πλαστικός χειρουργός, προκειμένου να κάνει μια μεσοθεραπεία.

Εκεί, γνώρισε τη συγκεκριμένη γιατρό και οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά. Στο πλαίσιο της σχέσης που ανέπτυξαν, η γιατρός έμαθε ότι η νοσηλεύτρια εργάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο στο ΙΚΑ της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, συμφώνησαν να κλείσουν κανονικά το ραντεβού για να κάνουν εκείνη και η βοηθός της τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, που είναι από τα πιο πολυσύχναστα στο κέντρο της Αθήνας.

Η νοσηλεύτρια εκείνη την ημέρα και ώρα δούλευε μεν, αλλά βρισκόταν σε άλλο πόστο. Όταν όμως ενημερώθηκε ότι είχαν φτάσει στο εμβολιαστικό κέντρο η γιατρός και γραμματέας της άλλαξε πόστο, λέγοντας στους συναδέλφους της ότι θα τους κάνει εκείνη το εμβόλιο γιατί τις γνωρίζει.

Από εκεί και πέρα, ξεκινάει η επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Λίγες ώρες πριν από το ραντεβού «παγίδευσαν» τον χώρο. Μάλιστα, είχαν βάλει κρυφές κάμερες σε τέσσερα σημεία μέσα στο ΙΚΑ, καθώς δεν γνώριζαν σε ποιο ακριβώς μέρος θα επέλεγαν να κάνουν τον εικονικό εμβολιασμό.

Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν πως η νοσηλεύτρια τρύπησε με τη σύριγγα τις δύο γυναίκες, όμως δεν τους χορήγησε το εμβόλιο. Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν πάτησε την ένεση για να κατέβει το υγρό.

Στη συνέχεια, έβαλε στο μπράτσο τους λίγο βαμβάκι και χανζαπλάστ, όπως συνηθίζεται, και πέταξε και τα δύο εμβόλια στα σκουπίδια.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που εντοπίστηκε ήταν δόσεις εμβολίου και όχι κάτι άλλο, έχουν στείλει το υλικό στο χημείο του κράτους για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί από την ανάλυση τι περιείχαν οι σύριγγες.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μαρίνου Αλειφέρη για τον Realfm 97.8, για να μην υπάρχουν κενά στην υπόθεση, από το Εσωτερικών Υποθέσεων,  έχουν πάρει καταθέσεις από πέντε υγειονομικούς. Και οι πέντε, βλέποντας το συγκεκριμένο υλικό έχουν αναφέρει ότι δεν έχει χορηγηθεί το εμβόλιο στις δύο γυναίκες.

Η selfie με τα δύο χέρια

Και επειδή ήθελαν να βγάλουν και την.. καθιερωμένη selfie, την ώρα του υποτιθέμενου εμβολιασμού, τον ρόλο του φωτογράφου ανέλαβε η γραμματέας της γιατρού. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι κρατούσε το κινητό και με τα δύο χέρια σηκωμένα, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως όταν εμβολιάζεται κανείς, το χέρι στο οποίο του χορηγούν το εμβόλιο το έχει κάτω.

Εκείνη λοιπόν είχε και τα δύο χέρια σηκωμένα και προσπαθούσε να κρύψει το οπτικό πεδίο σε έναν γιατρό που βρισκόταν στον χώρο, ο οποίος δεν γνώριζε το κόλπο που είχαν στήσει οι τρεις γυναίκες.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έβλεπαν live όλα όσα γίνονταν στο εμβολιαστικό κέντρο, συνεπώς κατάλαβαν πως εμβόλιο δεν χορηγήθηκε ποτέ. Άφησαν τις γυναίκες να βγουν από το εμβολιαστικό κέντρο και λίγο αργότερα, τις πλησίασαν και ζήτησαν να τους ακολουθήσουν.

Μέχρι τώρα, και οι τρεις συλληφθείσες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, αρνούνται τα πάντα, και υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί έχουν γίνει κανονικά. Όπως είναι λογικό, οι αστυνομικοί φοβούνται μήπως η νοσηλεύτρια που συνελήφθη έχει προβεί και σε άλλους εικονικούς εμβολιασμούς.

Πώς ανακαλύφθηκαν οι εικονικοί εμβολιασμοί

Η γιατρός είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, αλλά δεν ήθελε να κάνει τη δεύτερη και είχε βρει τον τρόπο για να εμβολιαστεί εικονικά. Φέρεται μάλιστα να τον παρακίνησε να μην εμβολιαστεί ούτε εκείνος με τη δεύτερη δόση, αποκαλύπτοντας τον άνθρωπο «κλειδί» που θα τη βοηθούσε στο σχέδιό της.

Εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τις Αρχές, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μια γιατρός δεν θα ήταν εμβολιασμένη και μάλιστα θα σκηνοθετούσε όλο αυτό το σκηνικό για να γλιτώσει τη δεύτερη δόση. Οι αστυνομικοί βρήκαν πότε είχαν κλειστεί τα ραντεβού, παγίδευσαν τον χώρο και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις τρεις γυναίκες.

enikos.gr