Ελλάδα

Προειδοποίηση Τσιόδρα για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Έξαρση της πανδημίας αναμένεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος τις επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC).

Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ομιλία του σε επιστημονική εκδήλωση του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε σε αποτελέσματα μελετών και από αμερικανικούς επιστημονικούς φορείς, τα οποία δείχνουν ότι «όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη σε μία περιοχή, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων».

Ο καθηγητής χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον εκείνων οι οποίοι διατυπώνουν «επιστημονικές» ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των επιδημιολογικών δεδομένων μεταξύ των χωρών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, γιατί τουλάχιστον στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας, χωρίς να επηρεαζόμαστε από αντιεπιστημονικές απόψεις.

«Αυτός ο ιός δεν ήταν μια γριπούλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας έγινε προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών κ. Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Χρηστάκης, αναφερόμενος στην προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός επεσήμανε: «Θα ήταν τραγική εξέλιξη ο ιός να “ξεφύγει” από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος».

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη / ertnews.gr

Back to top button