Καστοριά

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Η μαζική συμμετοχή του κλάδου μας στην μεγαλειώδη απεργία και τις κατά τόπους διαδηλώσεις, δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόρριψη των νόμων, από τους εκπαιδευτικούς της τάξης, για την «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας. Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για το πού στοχεύει η «αυτοαξιολόγηση». Στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό, την υποχρηματοδότηση, την μετατόπιση της ευθύνης για την λειτουργία της εκπαίδευσης στον εκπαιδευτικό. Στοχεύει στην δημιουργία τοξικού κλίματος στα σχολεία και με μοχλό πίεσης τους διευθυντές, ωθεί στην αμορφωσιά και την πειθάρχηση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι σημαντικό να μην προχωρήσει κανένα σχολείο σε νέες συνεδριάσεις για τις διαδικασίες της αξιολόγησης, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. (επίκειται Γ.Σ. Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. το Σάββατο 16/10).

Σας καλούμε όλους λοιπόν στη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 14/10 και ώρα 18:00 στον προαύλιο χώρο του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Καστοριάς (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα) με κυρίαρχο θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και την στάση του κλάδου στην επίθεση που δέχεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα στις 18:30, με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων.

 

Back to top button