Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξαντλητικές εφημερίες στα νοσοκομεία-Γιατροί προειδοποιούν με παραίτηση

Με το ένα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού να καταρρίπτει το άλλο, την πίεση στο σύστημα υγείας να παραμένει στο κόκκινο, και τη μία εφημερία νοσοκομείου να δίνει την σκυτάλη σε άλλη με περισσότερες εισαγωγές, το υπουργείο υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών υγείας από συγκεκριμένες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην σχετική πρόσκληση.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τους ιατρικούς συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα ζητηθεί από τους ιδιώτες να έρθουν να βοηθήσουν, προσφέροντας σε ένα ωράριο που τους βολεύει.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στα νοσοκομεία είναι αναισθησιολόγοι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί, ενώ οι σύλλογοι ζητούν να πάρει ευελιξία ως προς τα ωράρια των γιατρών, λόγω και των υποχρεώσεων που έχουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Κι ενώ αναζητούνται παθολόγοι, υπάρχουν 18 γιατροί αυτής της ειδικότητας που εργάζονται στο τμήμα covid του Ιπποκρατείου, οι οποίοι προειδοποιούν με παραίτηση, καθώς δηλώνουν εξουθενωμένοι.

ertnews.gr

Back to top button