ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Απεγκλωβισμός 6 ατόμων στον Γράμμο – Επέμβαση και στο Γιαννοχώρι για εγκυμονούσα

Ρεκόρ βροχής στη Δυτική Μακεδονία – «Γέμισε» η λίμνη της Καστοριάς, άνοιξαν οι “πόρτες”
Ρεκόρ βροχόπτωσης σημειώθηκε από το βράδυ της Παρασκευής έως και το βράδυ του Σαββάτου, στη Δυτική Μακεδονία, με τους μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν 95χιλ. βροχής. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο μεγάλο ρεκόρ, είχε σημειωθεί πριν 15 χρόνια, όταν το Σεπτέμβριο του 2004 είχαν πέσει 84χιλ. Η κατάσταση αυτή έφερε μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με κάποιες κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ποτάμια φούσκωσαν απειλώντας καλλιέργειες και σε κάποιες περιπτώσεις οικισμούς.
Οι παρεμβάσεις ήταν άμεσες χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ο όγκος του νερού «γέμισε» τη λίμνη της Καστοριάς με αποτέλεσμα να γίνει άνοιγμα τωνν θυροφραφμάτων για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Μεγάλος ήταν και ο όγκος του χιονιού σε ορεινές περιοχές των Γρεβενών, αλλά και σε Κοτύλη και Γράμμο στην Καστοριά.
Μάλιστα στον Γράμμο χρειάστηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 6 ατόμων, τα οποία είχαν επιλέξει να περάσουν το Σαββατοκύριακο τους σε ξενώνα της περιοχής, αλλά τελικώς αποκλείστηκαν για περίπου 15 ώρες. Τελικώς από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ειδοποιήθηκε μηχάνημα να ανοίξει το δρόμο μέχρι το Λιανοτόπι, ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν τα συγκεκριμένα άτομα χωρίς να υπάρξει κάποια πρόβλημα, ενώ επέμβαση έγινε και στο χωριό Γιαννοχώρι όπου μια εγκυμονούσα γυναίκα ζήτησε βοήθεια ώστε να καταφέρει να φύγει με ασφάλεια από την περιοχή.
Ζήσης Πιτσιάβας

 

Back to top button