ΚαστοριάΚόσμος

Ο Στάθης Μασκαλίδης γράφει την ιστορία της Τζένης

Λείπουν από τη ζωή μας οι ειδήσεις αυτές που θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε ή, γιατί όχι, να δακρύσουμε επειδή ακούσαμε ή διαβάσαμε κάτι που μας συγκίνησε και ήτανε όμορφο. Ας επιχειρήσω να δώσω μια τέτοια λοιπόν:
Κάθε πρωί στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, αν σου αρέσουν οι βόλτες, μπορεί να συναντήσεις στον δρόμο σου την Τζένη, ένα άλογο που καθημερινά πηγαίνει έναν μεγάλο περίπατο, ολομόναχο. Ακολουθεί την ίδια διαδρομή εδώ και 14 χρόνια, από τότε που ο ιδιοκτήτης της, τώρα 79 ετών, για λόγους υγείας δεν μπορεί να τη συνοδεύσει.
Στο διάβα της απολαμβάνει να χαιρετάει όλα τα οικεία πρόσωπα (έχει δημιουργηθεί μια σχέση μετά από τόσο καιρό με κάποιους πολίτες), ενώ σταματά και παίρνει λιχουδιές και χαϊδέματα από μερικούς από τους αγαπημένους της ανθρώπους. Οι ντόπιοι την αντιμετωπίζουν σαν διασημότητα και τις ακαθαρσίες που αφήνει, τις καθαρίζουν με μεγάλη χαρά, αφού είναι από αυτήν. Ένα κομμάτι χαρτί είναι συνδεδεμένο με το καπίστρι της που γράφει: “Με λένε Τζένη. Δεν το έσκασα, απλά περπατάω. Σας ευχαριστώ”.
Η αστυνομία βέβαια δέχεται συχνά κλήσεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αλλά και τί έγινε; Την αγαπούν όλοι τους τόσο πολύ… Οι πολίτες είναι πολύ εξοικειωμένοι με το άλογο και τον ιδιοκτήτη, ενώ δεν έχουν υπάρξει άσχημα περιστατικά σε αυτά τα 14 χρόνια. Μια τοπική κτηνίατρος της κάνει τσεκάπ ρουτίνας και συνεχίζει να τη βρίσκει υγιή και να μη δείχνει άγχος για τον μοναδικό τρόπο ζωής της.
Υ.Γ. Αν μπορείτε να κάνετε και καμιά βόλτα, είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα της απόδρασης.
Υ.Γ. 2 Μην αποστερείς ποτέ την ελευθερία από κανέναν!

 

 

 

Back to top button