ΑθλητικάΚαστοριά

1981 – Γιάννης Δίντσικος: Η ανατροπή που… έσωσε τις γιορτές

Η ΑΕΚ του 1981 ήταν ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Και πολύ συχνά, το χειρότερο και το καλύτερο εμφανίζονταν μέσα στο ίδιο ενενηντάλεπτο, όπως στον αγώνα της 24ης Δεκεμβρίου 1981 στην Ελευσίνα.

Ήταν ένας μονός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας. Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έδωσε επίσημο αγώνα την παραμονή Χριστουγέννων. Ο Πανελευσινιακός της Β’ Εθνικής προηγήθηκε με 2-0 στο ξερό γήπεδό του, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το σκορ και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Δύο γκολ του Δημήτρη Μπάρκογλου (πατέρα του πολύ πιο γνωστού Γιώργου Μπάρκογλου που έπαιξε σε οκτώ ομάδες Α’ Εθνικής και σκόραρε με όλες!) στο 15’ (από λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Νίκου Χρηστίδη σε κόρνερ) και στο 22’ ανάγκασαν την ΑΕΚ να βρεθεί σε πολύ δύσκολη, από την οποία την έβγαλε ο 20χρονος Γιάννης Δίντσικος. Ο επιθετικός που είχε αποκτηθεί από την Καστοριά έξι μήνες πριν, μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου με σουτ από έμμεσο φάουλ που εκτέλεσε ο Πέτρος Καραβίτης και ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β’ μέρους (47’) με ατομική προσπάθεια.

Τη νίκη έδωσε ο έμπειρος Λάκης Νικολάου (σε λίγους μήνες θα εγκατέλειπε το ποδόσφαιρο) στο 83’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Δίντσικου και κεφαλιά-πάσα του Μόιας Ράντονιτς, του Μαυροβούνιου σέντερ φορ που εκείνη τη μέρα έκανε το ντεμπούτο του, καθώς είχε αποκτηθεί εκείνο τον Δεκέμβριο. Θα έμενε στην ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 1983.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Στυλιανόπουλος, Μανωλάς, Νικολάου, Καραβίτης, Αρδίζογλου, Θώδης, Ράντονιτς, Μπαλλής, Δίντσικος (46΄Βλάχος).

Στη φωτογραφία, οι Νικολάου, Αρδίζογλου, Καραβίτης, Ραβούσης, Δίντσικος πανηγυρίζουν ένα γκολ του δεύτερου σε αγώνα με τον Απόλλωνα λίγες εβδομάδες πριν τον αγώνα της Ελευσίνας.

aek365.org

 

Back to top button