ΑθλητικάΚαστοριά

Στα Γιαννιτσά με ψυχολογία στα ύψη ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις

Με γεμάτες μπαταρίες και τη ψυχολογία στα ύψη, απόρροια του αήττητου σερί των 5 παιχνιδιών προ της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις, που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ (6-2), θα ταξιδέψει την Κυριακή (23/01) στα Γιαννιτσά, ούτως σώστε να τεθεί αντιμέτωπος το απόγευμα της ίδιας ημέρας των τοπικών Ίκαρων, για την 9η και τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.
Του Νίκου Καραμανλή
Μια σπουδαία και συνάμα κρίσιμη αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες και 6 ήττες, πάραυτα διαθέτει δυνατό σύνολο με καλές μονάδες και μια ισχυρή έδρα, εκεί που μετρά τις δύο και μοναδικές έως σήμερα νίκες του (2-2).
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
▪️ Ο 32χρονος δεινός σκόρερ Δημήτρης Σαμαράς, που διακρίνεται για την ευκολία του στο σκοράρισμα έξω από την γραμμή των 6.75 μ. Ένας αθλητής που ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Άρη, ενώ έπαιξε στην Α2 για 2 χρονιές με τον Φίλιππο Βέροιας και μία με τον Ερμή Λαγκαδά, στη Β’ Εθνική με την Αναγέννηση Φλόγας, τον Ηρακλή και το Στρατώνι (3 χρόνια) και στη Γ’ για μία χρονιά με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
▪️ Ο 29χρονος Θεσσαλονικιός πλέι μέικερ Νίκος Πετρίδης με πλούσιο παρελθόν σε εθνικές κατηγορίες: Αστέρια, Πολύγυρο, Αρετσού, Αργοναύτη, Χαλκηδόνα και ΒΑΟ.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Το ξεκίνημα για τους Ίκαρους ήταν απογοητευτικό καθώς μέτρησαν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές το απόλυτο των ηττών, από το Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (76-66), την Ακαδημία ΔΕΚΑ (74-82) και τον Φιλαθλητικό Αριδαίας (73-75) στα Γιαννιτσά, καθώς και από τους Γαλάζιους στο Ιβανώφειο (59-54). Η επόμενη, όμως, 4άδα παιχνιδιών επιφύλαξε για το συγκρότημα του κόουτς Ανδρέα Οκλαλιώτη δύο σπουδαίες νίκες στο «Έλλη Μυστακίδη» απέναντι σε Αριστοτέλη Φλώρινας (76-66) και Αετούς Βέροιας (65-56), με παρένθεση τις δύο ήττες εκτός Πέλλας από Ναύαρχο Βότση (84-73) και Α.Ο.Κ. Βέροιας (60-39), δίνοντας έτσι μία νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια και μια «ανάσα» για τη «μάχη» παραμονής στην κατηγορία.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίζεται επί της ουσίας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Εθνική κατηγορία, με δεδομένο ότι η περσινή χρονιά ήταν ως μη γενόμενη ελέω της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις καλείται να μην την υποτιμήσει, αλλά να επιδείξει τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα ούτως σώστε να κατακτήσει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος και δη το 6ο στη σειρά. Και πως να μην πράξει τούτο, όταν θα έχει απέναντί του ένα σύνολο που κατ’ εμέ αδικείται από τη βαθμολογική θέση του, αν δει κανείς πως έχασε ματς στις λεπτομέρειες από τον Φιλαθλητικό Αριδαίας, αλλά και ότι διαθέτει δυνατή έδρα, εκεί, που έχει πανηγυρίσει τις δύο και μοναδικές έως σήμερα νίκες του και μάλιστα στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια του (2-2).
Εν κατακλείδι, αν επιθυμούν οι «γουναράδες» να φύγουν από το Κλειστό Γυμναστήριο «Έλλη Μυστακίδη» των Γιαννιτσών με το «διπλό» οφείλουν να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι καθόλα τη διαρκεία του ματς αλλά και να ελέγξουν το ρυθμό, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» της Πέλλας αρέσκονται στο σπίτι τους να «ανοίγουν» το παιχνίδι τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα τρία από τα τέσσερα έως σήμερα εντός έδρας παιχνίδια τους πετυχαίνουν άνω των 73ών πόντων και συνολικά 72,0 κατά μέσο όρο.

Kastoras Basketball

Back to top button