ΓούναΚαστοριά

Η βιβλιογραφία της γούνας

Η «Βιβλιογραφία του Κλάδου της Βιοτεχνίας της Γούνας»: Ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός κατάλογος εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» σε συνεργασία με τον συγγραφέα της ιστορίας του κλάδου της γούνας Επίκουρο Καθηγητή κ. Λεωνίδα Πουλιόπουλο και φέρει τον τίτλο «Βιβλιογραφία του Κλάδου της Βιοτεχνίας της Γούνας» (Β’ Εκδόση).
Η Β΄ Έκδοση είναι σαφώς πιο βελτιωμένη καθώς έχουν ενσωματωθεί νεότερες εκδόσεις βιβλίων και άρθρων, όπως επίσης και διευθύνσεις-ιστοσελίδες του διαδικτύου. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται βιβλία, μελέτες, αναφορές και καταγραφές που αφορούν στον κλάδο της γούνας. Φυσικά, ο εν λόγω κατάλογος μπορεί να εμπλουτιστεί, περεταίρω.
Στόχος του καταλόγου είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του, προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στον κλάδο της γούνας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η όλη προσπάθεια, έρχεται να αλληλοεπιδράσει με μια ακόμα αξιόλογη προσπάθεια του Σ.Γ.Κ. που δεν είναι άλλη από την ίδρυση του Μουσείου Τέχνης της Γούνας.
Τέλος να σημειωθεί πως το βιβλίο η «Βιβλιογραφία του Κλάδου της Βιοτεχνίας της Γούνας» είναι διαθέσιμο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού, της Κοζάνης και της Σιάτιστας, όπως επίσης και του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

Back to top button