ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Φράγμα Διποταμίας: Ένα ΣΔΙΤ θα μας σώσει!

Ανοίγει η “κερκόποτρα” στους ιδιώτες, να “βάλουν χέρι” μετά την ύδρευση και στην άρδευση που συνεπάγεται τον άμεσο έλεγχο της αγροτικής παραγωγής

Είχε ακουστεί ότι τέθηκε ως πρόταση από τους υπουργούς Γεωργιάδη και Παπαθανάση κατά την σύσκεψη στην Αντπεριφέρεια Καστοριάς και αφορούσε την κατασκευή με ΣΔΙΤ (Συγχρηματοδότηση Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) του Φράγματος της Διποταμίας.

Η πρόταση επιβεβαιώθηκε από την συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Ζ. Τζηκαλάγιας και ο δήμαρχος Νεστορίου Χ. Γκοσλιόπουλος με τον Αν. Υπουργού Ν. Παπαθανάση και τον γ.γ. ΣΔΙΤ Ορ. Καβαλάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το γεγονός αυτό μπορεί εκ πρώτης όψεως να δίνει προοπτική άμεσης έναρξης των εργασιών του χρονοβόρου φράγματος της Διποταμίας, ανοίγει όμως παράλληλα την “κερκόποτρα” στους ιδιώτες, να ”βάλουν χέρι” μετά την ύδρευση και στην άρδευση που συνεπάγεται τον άμεσο έλεγχο της αγροτικής παραγωγής.

Και μπορεί μεν το ΣΔΙΤ να λειτουργήσει “πιλοτικά” στο μικρό φράγμα της Διποταμίας, τίποτα δεν αποκλείει όμως, να λειτουργήσει αργότερα και ως… “μπούσουλας” για το μεγάλο φράγμα του Νεστορίου, που ανήκει στον ίδιο Δήμο!

Αν και οι “υποψιασμένοι” επιμένουν ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου, γίνεται εξ επί τούτου, μέχρι να αγανακτήσουν με την αργοπορία οι τοπικοί φορείς και να παραδώσουν τα φράγματα στα ΣΔΙΤ άνευ όρων.

Από τις Γκρίζες Ζώνες της εφημερίδας Καστοριανή Εστία

kastorianiestia.gr

 

 

 

Back to top button