ΚαστοριάΠρόσωπα

Η αξία των συναισθημάτων: Το διδακτικό παραμύθι της Άρτεμις Δεληγιάννη σε εικονογράφηση της Καστοριανής Βιβής Ανδρονικίδου

«Η αξία των συναισθημάτων», το πρώτο διδακτικό παραμύθι της Άρτεμις Δεληγιάννη παρουσιάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Της Μαρίας Αντωνίου

Μέσα από απλές ιστορίες για την χαρά, την λύπη, τον θυμό και τον φόβο τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία του κάθε συναισθήματος. Η διαχείριση των συναισθηματιών είναι σημαντική για την ψυχική υγεία των μικρών παιδιών.

Η Άρτεμις Δεληγιάννη δημιουργεί αυτό το μοναδικό παραμύθι με πολλή αγάπη. Το βιβλίο αποτυπώνει τους προβληματισμούς των γονέων. Η κυρία Δεληγιάννη, από την σκοπιά της ψυχολόγου, γνωρίζει πώς να χειριστεί σωστά τέτοιες καταστάσεις και να δώσει τις απαραίτητες συμβουλές. Άλλωστε και εμείς οι ενήλικες πρέπει να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε κατάλληλα τα συναισθήματα μας. Επομένως, το επιμύθιο είναι να υπάρχει μια ισορροπία για να έχουμε μια ζωή αρμονική.

«Η αξία των συναισθημάτων» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Η ερμηνεία της ψυχής των παιδιών αντικατοπτρίζει τη αξία που πρέπει να τους δώσουμε. Τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτά που οδηγήσουν το αύριο και θα δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο. Επιπλέον, οι ιστορίες του βιβλίου της Άρτεμις Δεληγιάννη συνοδεύονται από την εκπληκτική εικονογράφηση της Βιβής Ανδρονικίδου. Οι εικόνες της κυρίας Ανδρονικίδου δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να κατανοήσουν το κείμενο. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι βλέπουν απλές εικόνες με φωτεινά χρώματα που είναι πιο κοντά στην ηλικία τους.

Περίληψη βιβλίου

Η αξία των συναισθημάτων – Οι φίλοι μου: Χαρά, Λύπη, Φόβος και Θυμός

Η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, μας εισάγει στον κόσμο των σχέσεων και της ουσιαστικής σύνδεσης, πρώτα με τον εσωτερικό εαυτό μας και τα βιώματά μας και στη συνέχεια με το περιβάλλον μας (οικογένεια, σχολείο, εργασία). Παρατηρούμε τα παιδιά μας καθώς μεγαλώνουν, τα ακούμε ενεργητικά, τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε, τα σεβόμαστε, μέσω της ενσυναισθητικής κατανόησης συμβάλλουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην ανάπτυξη της ταυτότητάς τους, στην ανάπτυξη του εαυτού τους.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα Άρτεμη Δεληγιάννη

Η Άρτεμις Δεληγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία. Έπειτα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία βασίζονται στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία και στην κατανόηση της ανάπτυξης και της μεταβολής των διαταραχών συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες.

Το πεδίο ενασχόλησης της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχθηκε ιστορία της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο ¨Modern Art & Ideas¨ από το MoMA.

Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για την ζωγραφική και τα βιβλία.

 

Back to top button