Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Στον Γέρμα σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος (φωτο)

Σήμερα Σάββατο προ της Τυρινής υποδεχτήκαμε στον Ιερό Ναό του χωριού μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο, όπου για πρώτη φορά έρχεται να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γέρμα Καστοριάς!
Μαζί του ,συμμετείχαν στο ιερό θυσιαστήριο, ο εφημέριος Αποσκέπου Πατέρας Βασίλειος Σωτηρίου, ο εφημέριος Κλεισούρας πατέρας Βασίλειος Ανδρονικιδης, ο εφημέριος του Γέρμα πατέρας Γεώργιος Τσιτσης και οι Ιεροδιάκονοι Παύλος και Παντελεήμων !
Ο Σεβασμιώτατος, στην καθ’ ημάς ομιλία του, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή των εν ασκήσει Λαμψαντων Αγίων, μα και στην αναγκαιότητα η πίστη μας να περάσει μέσα από την Ειρήνη που είναι η δικλείδα της ευτυχίας και της αγάπης των λαών!
Την εκκλησία μας λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Εξοχότατος Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αξιότιμος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γέρμα κ. Ευαγγέλου Χαράλαμπος, η Αξιότιμη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Παπαζιώγα Ελένη όπως και το διοικητικό συμβούλιο, οι κυρίες κυρίες μέλη του Φιλοπτώχου της ενορίας μας , ο Ελλογιμότατος συνταξιούχος δασκάλος κ. Ζήσης Λάιος , το αναλόγιό μας πλαισίωσε ο Εντιμότατος Εναλγημότατος κ. Τογγαρίδης και ο Ιεροψάλτης του χωριού μας κ. Καπαχτσής Ιωάννης, μα και πλήθους κόσμου που ήρθαν να καλωσορίσουν με αγάπη και σεβασμό τον καινούριο μας Επίσκοπο!
Ευχόμενος καλή Σαρακοστή και αγάπη σε όλο τον κόσμο ,μας υποσχέθηκε πως θα έρθει και πάλι σύντομα να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων σε όλους τους κατοίκους!
Δημήτρης Παπατζήμος

 

Back to top button