Κόσμος

Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία στη Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία επτά Ρώσων επιχειρηματιών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, ο Ιγκόρ Σέτσιν, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Rosneft, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αφού τα πρόσωπα αυτά περιελήφθησαν στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι’ αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

«Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη εκείνων που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων.»

Υπήρξαν εντεινόμενες εκκλήσεις από Βρετανούς νομοθέτες για λήψη μέτρων κατά του Αμπράμοβιτς και άλλων Ρώσων ολιγαρχών, με την κριτική ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον δεν κινούνταν αρκετά γρήγορα σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

AΠΕ, ertnews.gr

Back to top button