ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

2ος ο Θανάσης Παγουνάδης στον “Ultra Sierra Nevada” στην Ισπανία (φωτογραφίες)

Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο στο εξωτερικό! Στον διεθνή ορεινό αγώνα της Ισπανίας, Ultra Sierra Nevada, και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 25 χλμ., η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει δύο εξαιρετικές θέσεις (2η και 7η) μέσα στην πρώτη 10άδα των αθλητών, καθώς και την 11η θέση, με δυο ακόμα Έλληνες να τερματίζουν μέσα στην πρώτη 20άδα!

Εξαιρετικός ο Θανάσης Παγουνάδης της Salomon Hellas, βρέθηκε για δεύτερη φορά στην ισπανική διοργάνωση μετά την περσινή του συμμετοχή, και αυτή τη φορά κατέκτησε τη 2η θέση της γενικής κατηγορίας με χρόνο 2ώρ.13:53, στη διαδρομή “Media”, έναν αγώνα 25 χλμ. και θετικής υψομετρικής 2.100 μέτρων. Ο αγώνας – που αποτελεί κομμάτι του ultra αγώνα (97,5χλμ.) της διοργάνωσης- ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής (3/4), από το Πίνου Γενίλ στην επαρχία της Γρανάδας, με τερματισμό το Πραδολάνο.

Παγουνάδης Διάλεκτος ultra sierra nevada

Ο Βασίλης Μπαλαμώτης, στην παρθενική του εμφάνιση στο εξωτερικό κατέκτησε την 7η θέση γενικής με χρόνο 2:23:19 και ο Γιώργος Διαλεκτός την 11η γενικής με 2:26:55. Την 13η θέση και 4η ηλικιακής κατηγορίας κέρδισε ο Πρόδρομος Παρούτογλου με χρόνο 02:36:40 και την 19η θέση ο Γιάννης Γάκος με 02:49:02.

Να επισημάνουμε ότι την 22μελή ελληνική αποστολή του “myathlete trail team” οργάνωσε ο Γιώργος Διαλεκτός, ως υπεύθυνος προπονητής ορεινού τρεξίματος του myathlete. Μια τέτοια πολυπληθής ελληνική ομάδα για αγώνα βουνού στο εξωτερικό οργανώθηκε για πρώτη φορά και οι πληροφορίες λένε ότι εντός, αλλά και εκτός αγώνα, το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό!

Σύντομα, το iRunmag.gr θα σας μεταφέρει ακόμα περισσότερα νέα της ελληνικής αποστολής στη Γρανάδα.

Παγουνάδης Γρανάδα

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι σε δύο χθεσινούς αγώνες του Ultra Sierra Nevada, δύο Ελληνίδες αντιπροσώπευσαν επάξια τα γαλανόλευκα χρώματα! Στον αγώνα “Trail” των 62 χλμ. και 3.750 μ. θετικής υψομετρικής, η πολλά υποσχόμενη δρομέας από τα Γρεβενά, Νίκη Ζιώγα, κατέκτησε την 5η θέση γυναικών και δεύτερη ηλ. κατηγορίας, τερματίζοντας τη δύσκολη διαδρομή σε 9ώρ.50:26!

Στον αγώνα “Marathon” η Θεόκτιστη Ντουμάνη πήρε την 14η θέση στις γυναίκες και 7η ηλικιακής κατηγορίας, τερματίζοντας τα 39χλμ. σε 05ώρ.57:31.

irunmag.gr 

Back to top button