Καστοριά

Ενός κακού, μύρια έπονται… (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Για κάποιους πέρασε αδιάφορα… Και άλλοι πάλι το είδαν με χαιρεκακία, σαν κάτι που συμβαδίζει με τα δικά τους επαγγελματικά συμφέροντα. Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που είχε συνδέσει την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην πόλη μας με τα Public.

Και το “λουκέτο” που έβαλε προχθές η γνωστή αλυσίδα στο υποκατάστημα της Καστοριάς, ήχησε σαν
“καμπανάκι” για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν “Ενός κακού
μύρια έπονται”. Και το κλείσιμο ενός καταστήματος με πανελλήνια εμβέλεια, μόνο σαν “κακό” μπορούμε να το εκλάβουμε. Διότι όταν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Καστοριάς είναι “τοξικό” για επιχειρήσεις αυτού του διαμετρήματος, φανταστείτε πόσο ολέθριο θα γίνει για τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις που επιβιώνουν “επί ξυρού ακμής” τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Δεν συμμεριζόμαστε τις διάφορες Κασσάνδρες που προβλέπουν ότι σε λίγο καιρό μόνο συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι θα κατοικούν στην Καστοριά. Αυτό είναι ένα ακραίο και απευκταίο σενάριο. Αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, σε μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την φυγή των νέων ανθρώπων σε διάφορες κατευθύνσεις και την ερήμωση της πόλης σε κεντρικούς δρόμους που άλλοτε έσφυζαν από ζωή.

Δεν ξέρουμε τι προτείνουν οι ειδήμονες για την ανάσχεση αυτής της καταστροφικής πορείας.
Αλλά η κοινή λογική λέει ότι…
Συνέχεια στο kastorianiestia.gr

 

 

 

 

 

Back to top button