ΑθλητικάΚαστοριά

Πέτρος Τσούκλης: “Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα – Αν κερδίσεις τα τρία εντός έδρας παιχνίδια, έχεις μεγάλες πιθανότητες ανόδου”

Στην Καστοριά η τοπική ομάδα τίναξε την μπάνκα στον αέρα, κατακτώντας αήττητη τον τίτλο με 21 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συντελεστή τερμάτων 77-2! Δεν νομίζουμε να υπάρχει άλλη ομάδα που να δέχτηκε μόνο 2 γκολ σε 21 παιχνίδια. Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριά 1980 είναι μια νέα ομάδα και προήλθε από τη μετονομασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου Καλλιθέας Καστοριάς, θέλοντας να αποτελέσει τη συνέχεια της μεγάλης ομάδας που διέπρεψε πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική και το 1980 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας 5-2 τον Ηρακλή στον τελικό που έγινε στις 24 Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο παλιός ιστορικός σύλλογος, μετά τις μεγάλες δόξες που έζησε περασμένες δεκαετίες, βίωσε στη συνέχεια τα «πέτρινα χρόνια» όπου και χάθηκαν τα ίχνη του με κάποιες συγχωνεύσεις που έγιναν. Για τον λόγο αυτόν δημιουργήθηκε ο ΑΣ Καστοριά 1980 με τη συμβολική χρονολογία κατάκτησης του Κυπέλλου, για να ξαναπιάσει το νήμα της Ιστορίας εκεί όπου κόπηκε και να αποτελέσει την ιστορική συνέχεια της παλιάς μεγάλης ομάδας. Ο ΑΣ Καστοριά 1980 έχει τα ίδια χρώματα με την παλιά ομάδα και διαφορετικό σήμα. Έδρα του είναι το ΔΑΚ Καστοριάς, ωστόσο, η ΠΕ Καστοριάς δεν έχει δώσει άδεια τέλεσης αγώνων κι έτσι τους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική θα τους δώσει στο Δημοτικό γήπεδο του ΑΟ Κάστωρ στην Χλόη.

Πρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Ρήμος και προπονητής ο Πέτρος Τσούκλης. Ο Τσούκλης αγωνίστηκε σε Καστοριά, Τρίκαλα, Πυρσό Γρεβενών και άλλες ομάδες. Πετυχημένη παρουσία έχει και σε πάγκους ομάδων όπως Πυρσός Γρεβενών, Καστοριά, Ζάκυνθος, ΑΟ Κάστωρ, Μακεδονικός Σιάτιστας και ΑΟ Τσιλιβή.

Ο κόουτς των «γουναράδων» σε δηλώσεις στο «ΦΩΣ» υπογράμμισε: «Κάναμε εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα, το δείχνουν και οι αριθμοί με τις νίκες και τα στατιστικά στοιχεία. Έγινε μια καλή προσπάθεια από τη διοίκηση, τους παίκτες, τους φιλάθλους, ενώ μας βοηθούν και παλιοί παίκτες της ομάδας με τον τρόπο τους. Πριν από λίγες ημέρες τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και αυτό είναι καλό γιατί θα διατηρήσουμε τον καλό ρυθμό. Στόχος είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Χρειάζεται πολλή προσοχή και συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα. Αν κερδίσεις τα τρία εντός έδρας παιχνίδια, έχεις μεγάλες πιθανότητες ανόδου. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή Κέρκυρας. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και όλοι στην Καστοριά θέλουν του χρόνου η ομάδα να είναι στη Γ’ Εθνική».

Από το μεγάλο αφιέρωμα στης εφημερίδας «ΦΩΣ» σε όλες τις ομάδες του ομίλου. Όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ

 

 

Back to top button