Δελφίνια έκαναν… βόλτες στην Επανομή

Οι κάτοικοι της Επανομής το πρωί της Πέμπτης (12/5) αντίκρισαν δύο δελφίνια αποφάσισαν να κάνουν… μπάνιο πολύ κοντά στην ακτή.

Τα δύο πανέμορφα θηλαστικά εντόπισαν και κατέγραψαν με την κάμερα τους περίοικοι, κοντά στη «μύτη» της Επανομής, στις ανατολικές ακτές της Θεσσαλονίκης.  Τα δελφίνια είναι από τα συναρπαστικότερα και τα πιο αγαπημένα θηλαστικά των θαλασσών. Είναι πλάσματα πολύ έξυπνακοινωνικά, και ζουν σε κοινότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν χιλιάδες άτομα.

Μόνιμοι «κάτοικοι» στις ελληνικές θάλασσες είναι τέσσερα είδη δελφινιών και κινδυνεύουν να χαθούν από το περιβάλλον. Ένα πέμπτο είδος κάνει το πέρασμά του από τα νερά του Β. Ιονίου. Στην υδάτινη αλμυρή έκταση της Ελλάδας, λοιπόν, κολυμπούν το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο, το ζωνοδέλφινο και το κοινό δελφίνι.

Είναι πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να συνεχίσουν να ζουν.

Το WWF Ελλάς μας «συστήνει» τα δελφίνια και δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να τους συμπεριφερθούμε στην περίπτωση που βρεθούμε κοντά τους. Παράλληλα, εξηγεί τους τρόπους για να χειριστούμε ένα τραυματισμένο/άρρωστο δελφίνι, ή κάποιο που έχει βγει στην ακτή. Διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα δελφίνια σε περίπτωση που τα δείτε κοντά στην ακτή.