ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπα

Διονύσης Λίτσκας: Παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και την πόλη της Καστοριάς

Ώρες ατελείωτες ποδόσφαιρο στην αλάνα κι ας φωνάζανε οι γιαγιάδες μας: «πάλι βρε ζωντόβολα κυνηγάτε μια μπάλα;». Πέριξ του Αγίου Μηνά, στον Προφήτη Ηλία, στο 2ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο, σε κάθε γειτονιά, οι «μάχες» ήταν επικές, με πέτρες για δοκάρια, πάθος και κλωτσιές.
Εκτός όμως από την μπάλα, τις φανέλες και τα σορτς, πάντα μαζί μας κουβαλούσαμε το «μαγικό» τρανζιστοράκι για να ακούμε ΕΡΑ Σπορ: «Η ώρα των αποτελεσμάτων… Απόλλων Κρύας Βρύσης – Καστοριά 1-2» και… δώστου πανηγύρια και πανικό.
Από δίπλα τα «Σπορ του Βορρά» Ευαγγέλιο Ιερό και με τον “ΠΑΟΚτσή” παραμάσχαλα, μουσάκι, φαβορίτα, φλάι, δερμάτινο και παλαιστινιακό, κοπάνα από το Τ.Ε.Λ. και βουρ για της Τούμπας το Ναό.
Και όταν δεν παίζαμε μπάλα… ψάρεμα, ανέκδοτα, γέλιο, χαβαλές.
Και όλα αυτά στα παιδικά και στα εφηβικά μας χρόνια, μαζί με τον λεγάμενο της φωτογραφίας, τον συμμαθητή και φίλο Νιόνιο.
Τον Διονύση Λίτσκα, ντε, έναν παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και την πόλη της Καστοριάς άνθρωπο, που δε θα μπορούσε να αρνηθεί της πρότασης να ηγηθεί τη νέα χρονιά από το πόστο του γενικού αρχηγού, από κοινού με τον Βασίλη Δημητριάδη, της ομάδος της Καστοριάς.
Καλή Επιτυχία
Νίκος Καραμανλής
KastorasFootball

Οι νέοι γενικοί αρχηγοί της Καστοριάς

 

 

 

Back to top button