Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μουσική, χορός και ατελείωτη σκόνη χρωμάτων στο Καυτανζόγλειο (εικονες-βιντεο)

Η γιορτή που αγαπήθηκε πολύ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, επέστρεψε για ένατη χρονιά με το ραντεβού να είναι κλεισμένο από καιρό και η ανάγκη για μία «Ημέρα με τα Χρώματα» με ατελείωτο χορό να είναι τεράστια.

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε το event στην συμπρωτεύουσα ήταν το 2011, από την ομάδα Sfina, διασκορπίζοντας μισό τόνο σκόνης στον ουρανό του στρατοπέδου Κόδρα, ενώ το κοινό έφτανε μόλις τα 400 άτομα. Σήμερα, οι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τους χιλιάδες μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης.

Φέτος, πολλά κιλά χρώμα, εντυπωσιακά shows και εκπλήξεις κάνουν τον καθένα να ζει μία ανεπανάληπτη εμπειρία, με τους Saske, Vlospa, Diablo, Jayla, παιχνίδια & τους πιο hot trap DJs της πόλης. Σημειώνεται πως τη MMTX9 θα παρουσιάσουν οι Σπήλιος Φλώρος και Δήμητρα Καβαλάρη.

Oι Ηouse of Drama, νικητές του Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017, θα απογειώσουν την σκηνή με προσωπικές ιστορίες μέσα από τον χορό, υπό την καλλιτεχνική μαεστρία του Μάριου Μιλτιάδου. Οι Volcanoz Cheerleaders, το breakdance group του Bboy, Rocket Crew και οι STR8ONSTAGE θα ταρακουνήσουν την σκηνή με δυναμικές χορογραφίες.

Σημειώνεται πως το φεστιβάλ χρωμάτων είναι ένα έθιμο από την Ινδία, γίνεται κάθε χρόνο την Άνοιξη στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής Holi με σκοπό οι πιστοί να αποχαιρετήσουν τον χειμώνα. Με τα χρώμα καλωσορίζουν την άνοιξη. Το Holi είναι μία γιορτή που κρατάει δεκαέξι μέρες και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι εικόνες είναι πάντα εντυπωσιακές και ο κόσμος φαίνεται να το διασκεδάζει πραγματικά.

Στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δύο χρόνια ακύρωσης του event λόγω κορωνοϊού, σήμερα τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι η αυθεντική χαρά, η αδρεναλίνη και το διάχυτο συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Back to top button