ΑγροτικάΚαστοριά

Καστοριά: Πώς η επιβίωση μεταλλάσσεται σε …εξόντωση

Καμία δέσμευση ούτε για ανάληψη πρωτοβουλιών εξεύρεσης λύσης, ούτε για μέτρα   οικονομικής στήριξης των παραγωγών
 «Η επιβίωση σας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε εκπροσώπους της ΓΕΟΚ και άλλων αγροτικών συλλόγων, στα πλαίσια της συνάντησης τους προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εξαγωγής των μήλων στην Αίγυπτο, που αποτελεί την κυρία αγορά απορρόφησης της παραγωγής.

Δυστυχώς η « επιβίωση» δεν εξασφαλίζεται με αόριστες διαβεβαιώσεις και προεκλογικές ασαφείς υποσχέσεις . Η παραγωγή   καταστρέφεται και η κυβέρνηση εξαντλείται σε ευχολόγια, ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό, γνωρίζοντας το πρόβλημα της υποτίμησης του αιγυπτιακού νομίσματος και της κρίσης στην Αίγυπτο, να αναλάβει τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών με άλλες χώρες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη  διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, διασφαλίζοντας το αγροτικό εισόδημα και την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Καμία νέα διακρατική συμφωνία για την προώθηση των προϊόντων αγροδιατροφής δεν έγινε τα τελευταία χρόνια και, τώρα, μπροστά στο αδιέξοδο και την επικείμενη οικονομική καταστροφή, δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για ανάληψη πρωτοβουλιών εξεύρεσης λύσης, ούτε για μέτρα   οικονομικής στήριξης των παραγωγών.
Προφανώς, η έννοια της «επιβίωσης» γίνεται αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση, η οποία μέσα στην απόλυτη ανεπάρκεια της, αφιονίζεται από την πεποίθηση ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών στις προεκλογικές περιοδείες της, και αυταπατάται ότι μπορεί  να εξασφαλίσει τη δική της «επιβίωση» αλιεύοντας δήθεν αφελείς αγρότες ψηφοφόρους. Τέλος ,λοιπόν, η καλλιέργεια της γης αλλά και το …«ψάρεμα»!
Επιτέλους, ας τελειώσει  και η κοροϊδία και η ανικανότητα!
ΕΥΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

 

 

 

Back to top button