Καστοριά

Τοιχίο: Με πάσα Μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέθλιο Της Υπεραγίας Θεοτόκου

Με πάσα Μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό μας Ναό η δεύτερη πανήγυρη της ενορίας μας, Το Γενέθλιο Της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Σύναξη της Θαυματουργού εικόνος Της Παναγίας Της Φοβεράς Προστασίας προερχομένης εκ του παλαιού οικισμού της Λάκκας του έτους 1762.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό μας Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοιχιού, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα ιερά κόλλυβα προς τιμήν της Παναγίας, καθώς και Μήλα και Σταφύλια που προσκόμισαν ευλαβείς ενορίτες κατά το έθος της εορτής στον ναό μας.
Την ειδική ευχή για τα Μήλα, τους Μηλεώνες αλλά και για την συγκομιδή των Μηλοπαραγωγων, επιμελήθηκε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Πνευμονίδης μαζί με τον Ελλωγιμώτατο Δρ. Χαράλαμπο Μπούσια , Υμνογράφο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ο οποίος ετοίμασε για την ενορία μας και τον Παρακλητικό κανόνα προς την Παναγία μας την Φοβερά Προστασία.
Παρουσία της Εριτίμου Κυρίας Δέσποινας Κοζατσάνη Αντιπεριφερειάρχου Καστοριάς και πλήθος κόσμου, βρέθηκαν στον Ναό μας ώστε να καταθέσουν τις προσευχές, τα αιτήματα και την ευλάβειά τους στο πρόσωπο της Παναγίας μας της Φοβεράς Προστασίας, ιδιαίτερο κειμήλιο που αποθησαυρίζεται στον Ιερό μας ναό, προς παρηγοριά και ενίσχυση όλων των ενοριτών αλλά και του Καστοριανού λαού.
Η Παναγία μας να μας ευλογεί και να μας προστατεύει.

Back to top button