Ελλάδα

Ανάρπαστες οι ξυλόσομπες! (βίντεο)

Ένας από τους πιο παλιούς κατασκευαστές σομπών στην Ελλάδα ο Γιάννης Καραγκιόζης στις Σέρρες, βλέπει την δουλειά του να αυξάνεται, λόγω της εκτίναξης της τιμής των καυσίμων.

Τα ξύλα είναι φθηνότερα και η ενεργειακή κρίση αναμένεται να συνεχιστεί. Έτσι, η εναλλακτική λύση ακόμη και για τους ενοίκους πολυκατοικιών είναι η θέρμανση με ξυλόσομπες.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 45 €, για τις παλαιού τύπου σόμπες και φτάνουν έως τα 400 €, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα και το μαγείρεμα του φαγητού. Η απόδοση της ξυλόσομπας είναι μεγάλη, αφού ζεσταίνει έως και 100 τ.μ., σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζη

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ο Βασίλης Αναστασιάδης έψαξε και βρήκε πως πολλοί καταφεύγουν στο διαδίκτυο για την αγορά θερμαντικών συσκευών ακόμη και από το εξωτερικό και μάλιστα από γειτονικές χώρες. Ωστόσο, ο κ. Καραγκιόζης δηλώνει απερίφραστα πως πρόκειται για κακές κατασκευές, με αμφισβητούμενη ποιότητα.

Επιστροφή στις ξυλόσομπες, ειδικά σε περιοχές της περιφέρεις και δη στην Βόρειο Ελλάδα, όπου ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα. Μια εποχή που υποτίθεται πέρασε ανεπιστρεπτί, επιστρέφει επιβεβαιώνοντας ότι “έχει ο καιρός γυρίσματα”.

ertnews.gr

Back to top button