Καστοριά

Εκεί στο Απόζαρι

Εκεί στο Απόζαρι έχει πολλές γάτες. Αν και λίγο πιο πριν είχε ακόμα περισσότερες (ανθρώπινο χέρι;). Είναι και η Μέρλιν που γέρασε, το πιο πιστό σκυλί εκεί γύρω.
Ο Μάλε που η φήμη του έφτασε και στον Μάνεση, η Ζούμπη η ανακατώστρα και άλλα πολλά σκυλάκια που τα αφεντικά τους διευκολύνονται με τους τρεις ειδικούς κάδους περισυλλογής των περιττωμάτων τους.
Κάποτε είχαμε και μινκ που καταδικάστηκαν από κάποιους, όταν τα άφησαν ελεύθερα και κινδύνεψαν τα ίδια αλλά και όλη η ζωική αλυσίδα.
Οι ψαράδες φροντίζουν για ένα γεύμα πιο υγιεινό και σίγουρα οικονομικότερο για όσους δυσκολεύονται στις καθημερινές υποχρεώσεις.
Μπορούμε μόνο να μάθουμε από τα ζωντανά, και αν και το επάγγελμά μου υποτίθεται ότι έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά, νομίζω ότι πάντοτε εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του ανθρώπου για τροφή και ζεστασιά, όταν ολοκλήρωναν τον κύκλο ζωής τους.
Μετά, με την τεχνολογία έπαψε να ισχύει αυτό και όσο πάμε στο μέλλον θα πάψουν να ισχύουν και άλλα δεδομένα αγαθά ως τώρα, όπως τα τρόφιμα και οι καλλιέργειες που δεν θα φτάνουν να συντηρήσουν τον πλανήτη.
Τα επεξεργασμένα και χημικά υλικά και αγαθά θα έρθουν λόγω της τεχνολογίας που απομάκρυνε τον άνθρωπο από τις θεμέλιες συνήθειες για την επιβίωση του. Και θα είναι σε όλους τους τομείς όχι μόνο στην ένδυση.
Τ. Α.

 

 

 

Back to top button