Καστοριά

Καστοριά: Στραγάλια της massassoura

Κάθε ώρα είναι ώρα σνακ. Γιατί κακά τα ψέματα, η λιχουδιά δεν έχει ώρα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι το σνακ πρέπει να είναι και υγιεινό. Και τα στραγάλια είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ, και σίγουρα όλοι έχουμε φάει. Τα ρεβίθια είναι από τις πιο κατάλληλες τροφές για τον άνθρωπο. Όμως δεν τα τρώνε όλοι. Τα στραγάλια της massassoura όμως θα τα προτιμήσουν μεγάλα και μικρά παιδιά. Θα γίνουν ανάρπαστα και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Τι άλλο να σας πω; Πιο νόστιμα δεν έχετε ξαναφάει και πιο λαχταριστά. Εύκολα, με καλά υλικά, οικονομικά και κατάλληλα για όλους μας.

 

Ας δούμε πως γίνονται:

Υλικά:

2 κούπες ρεβίθια ωμά

4 κουτάλια ελαιόλαδο

2 κουταλάκια πάπρικα καπνιστή

2 κουταλάκια πάπρικα απλή

1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη

1/2 κουταλάκι τσίλι ή μπούκοβο σκόνη

2 κουταλάκια αλάτι χοντρό

Οδηγίες:

Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.

Από το προηγούμενο βράδυ ξεπλένουμε καλά και μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τα ρεβίθια.

 

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πάλι και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε όπως είναι στο σουρωτήρι 2 κουτάλια σόδα μαγειρικής και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας να σπάσουν οι φλούδες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τις φλούδες κατά το δυνατόν.

   

Τα βάζουμε να στεγνώσουν ανάμεσα σε 2 πετσέτες.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μετά ανακατεύουμε σ αυτά και τα βρασμένα ρεβίθια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Απλώνουμε τα ρεβίθια σε ταψί με λαδόκολλα και προσέχουμε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο, ανακατεύουμε, απλώνουμε ξανά και βάζουμε πάλι στον φούρνο ώσπου να συμπληρωθεί το 20λεπτο. Μετά γυρίζουμε στον αέρα και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Βγάζουμε, αφήνουνε να κρυώσουν- αν και όχι απαραίτητα… και βλέπουμε πως εξαφανίζονται από το ταψί ή το μπολ ή όπου τέλος πάντων προλάβουμε να τα σερβίρουμε.

Φίλοι μου ό, τι πρέπει για νηστεία και μη, για λιγούρες για διάβασμα, τηλεόραση, για ό, τι θέλετε εσείς.

Κερνάμε!

 

Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com

Back to top button