ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο φωτογράφος Δημήτρης Μιχαλάκης στον Ανθό

Το όνομα του Δημήτρη Μιχαλάκη δεν είναι άγνωστο, ούτε χρειάστηκε το βραβείο Athens Photo World ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει τη δουλειά του. Οι φωτογραφίες του παρουσιάζονται εδώ και πολλά χρόνια σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και σε ευρείας κυκλοφορίας έντυπα.
Δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε Spiegel, Die Zeit, Rolling Stone Magazine, Vice και στις εφημερίδες Le Monde, Washington Post και International NY Times ενώ υπήρξε συνεργάτης του «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας παλιότερα και εδώ και αρκετά χρόνια του «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής, στο οποίο οι φωτογραφίες του έχουν γίνει εξώφυλλο περισσότερες από μία φορές.
Ο Δημήτρης Μιχαλάκης είναι ένας εξαιρετικά ενεργός φωτορεπόρτερ, με έντονο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό που είναι πάντα η κινητήρια δύναμη πίσω από τις δουλειές του και τη φωτογραφική ματιά του. Μια διαρκής αναζήτηση όχι μόνο του «τι» αλλά και των «πώς» και των «γιατί» των γεγονότων –μεμονωμένων ή διαρκείας– ωθεί το φωτογράφο στην αποτύπωση της πραγματικότητας γύρω μας. Οι φωτογραφίες του δεν αναπαριστούν επιφανειακά την επικαιρότητα αλλά επιχειρούν να διεισδύσουν στη βαθύτερη σημασία όσων συμβαίνουν και την επίδρασή τους στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι των καιρών μας. (πηγή: Photonet)
Ο φωτογράφος Δημήτρης Μιχαλάκης στον Ανθό
Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

SONY DSC

Back to top button