Καστοριά

Δημοκρατική Ενότητα Καθηγητών Δ. Ε. Καστοριάς: « Οι μαθητευόμενοι μάγοι του συνδικαλισμού στη δημόσια εκπαίδευση».

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η έλευση του χρόνου καταλύει τη δύναμη της μνήμης και ακούσια γίνεται συνεργός της φενάκης και του ψεύδους στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο των ανθρώπων

Ευτυχώς, για τα διαδραματιζόμενα στο χώρο του συνδικαλισμού της δημόσιας εκπαίδευσης εξ αφορμής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ο παρελθών χρόνος δεν είναι ικανός να αλλοιώσει τη μνήμη μας. Είθησται κατά τους προηγούμενους χρόνους της ανεμελιάς ή των εκπαιδευτικών του καφέ του εμπορικού κέντρου, ψυχωτική ανάμνηση που οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων κάθε είδους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης έχουν κάνει παντιέρα του ανένδοτου αγώνα τους για τις σύνεγγυς εκλογές, οι απερχόμενοι αιρετοί των εκπαιδευτικών να υποβάλλονται σε έναν άτυπο έλεγχο των «πεπραγμένων» τους και σε μία ιδιότυπη απολογία για την παρελθούσα θητείας τους.

Για τους κάθε είδους αμνήμονες, θυμίζουμε ότι η Δημοκρατική Ενότητα καθηγητών Δ.Ε. εκπροσώπησε μετά τη συμμετοχή της στις ηλεκτρονικές  εκλογές του 2020 με δύο (02) αιρετά μέλη στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς τους καθηγητές της Καστοριάς.
Να θυμίσουμε, επιπλέον, ότι η απόφασή μας εδραζόταν στην ακλόνητη πεποίθηση ότι δεν θα επιτρέπαμε να υπονομευτεί η κατάκτηση του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια από κάθε είδους παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας ή τακτικισμούς των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Λοιδορηθήκαμε, αλλά προσηλωμένοι δίναμε  τον αγώνα μας για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς με πυξίδα το δίκαιο και το συμφέρον των καθηγητών μας. ροστατεύσαμε τους καθηγητές μας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς από τους γνωστούς πανελληνίως «δοτούς», δηλαδή διορισμένους από το Υ.ΠΑΙ.Θ. στα υπηρεσιακά συμβούλια και την υποταγή τους στους  ιδιοτελείς σκοπούς των «αρχηγίσκων» των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σήμερα, φευ, όλοι, πεφωτισμένοι πια, σπεύδουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές που διοργανώνει το Υ.ΠΑΙ.Θ. για τα υπηρεσιακά συμβούλια διαγκωνιζόμενοι για την υπεράσπιση της κατάκτησης της αιρετής εκπροσώπησης στα υπηρεσιακά συμβούλια. Όλοι; Όχι. Οι κάθε είδους απολιτίκ Παρεμβάσεις έχουν δηλώσει την αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Να θυμίσουμε όμως, ότι οι κάθε είδους  Παρεμβάσεις του συνδικαλισμού στην εκπαίδευση, αυτόκλητοι σήμερα υπερασπιστές των εκ του σύνεγγυς εκλογών, είναι a priori απούσες από τα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως έχει καταδείξει και το γεγονός ότι ακόμη και  μετά την προκήρυξη των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με τον παραδοσιακό τρόπο το 2020, αδιάφοροι, δεν κατέθεσαν καμία υποψηφιότητα.

Εμείς, και σήμερα παρόντες, όπως και πριν δύο (02) χρόνια,  καλούμε τους καθηγητές της Καστοριάς να συμμετέχουν ή να απέχουν από τις εκλογές με ελεύθερη κρίση και βούληση, όπως έπραξαν με υπευθυνότητα και κατά τον παρελθόντα χρόνο. 

Για τη Δημοκρατική Ενότητα καθηγητών Δ.Ε. Καστοριάς

Οι αιρετοί εκπρόσωποι στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς,

Γιώργος Σκοκλίδης

Χρήστος Κωτσόπουλος

 

 

 

 

Back to top button