ΑθλητικάΚαστοριάΚοζάνη

Βασίλης Πάλλας: “Προσπάθεια αναβάθμισης στην Καστοριά – Διψασμένοι ομάδα και κόσμος”

Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο Βασίλης Πάλλας, νέο “ηχηρό” απόκτημα της Καστοριάς. Ο έμπειρος Κοζανίτης επιθετικός έχει πολλές παραστάσεις σε Β΄ και Γ΄ Εθνική και 4 ανόδους, έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων σε Κοζάνη (μέχρι πρότινος), Καβάλα, Αγροτικό Αστέρα, Καμπανιακό, Φωστήρα, FC Σέρρες, Τρίγλια, Αστέρα Μαγούλας, Επισκοπή Ρεθύμνου, Λουκίσια, Κ20 Ολυμπιακού, Ρόδο και ΑΕΠ Κοζάνης, ενώ ξεκίνησε από το Μακεδονικό Κοζάνης. 

Ο 31χρονος φορ, που πέτυχε δυο γκολ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους “γουναράδες” στη Φλώρινα (φιλική νίκη 1-6) αναφέρθηκε στις στοχεύσεις των Καστοριανών, την ανάγκη στήριξης από τον κόσμο, τον καταλυτικό ρόλο του προπονητή, Ηλία Σολάκη, γενικότερα τη Γ΄ Εθνική, αλλά και τις ομάδες της ιδιαίτερης πατρίδας του (με την ΑΕΠ πήρε άνοδο παλιότερα, με την Κοζάνη έκανε πέρυσι πρωταθλητισμό). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την ιστορία της Καστοριάς, μιας ομάδας που εκπροσωπεί όλο το νομό: “Μετά από πολλά χρόνια, η Καστοριά έχει μπει στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα και ο κόσμος είναι διψασμένοι για ποδόσφαιρο. Μια ιστορική ομάδα, η πρώτη επαρχιακή που πήρε το Κύπελλο Ελλάδας το 1980 και μετά ακολούθησαν η Λάρισα και ο ΟΦΗ. Μια ομάδα που περιμένει πως και πως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βλέπουμε οτι ο κόσμος αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και τον θέλουμε και κοντά μας”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στους “γουναράδες”: “Η ομάδα έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις, αυτά έχουν μείνει από παλιά. Οι άνθρωποι της Καστοριάς κάνουν μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο της Καστοριάς, όπως είπα, πολλά χρόνια μακριά από τις εθνικές κατηγορίες. Προσωπικά, έγινε ένα ραντεβού μαζί μου σε πολύ καλό κλίμα και τα βρήκαμε σε όλα. Βλέπω οτι η ομάδα έχει οργάνωση και στόχος είναι να κάνει καλό πρωτάθλημα και να πρωταγωνιστήσει”.

Για την προσαρμογή του στους “γουναράδες”: “Είχαμε ένα φιλικό με τη Φλώρινα, προπονητικού χαρακτήρα. Εύκολο φιλικό, κερδίσαμε 6-1 και συνεχίζουμε, την προετοιμασία μας για το πρωτάθλημα. Έχω συνεργαστεί, με Μανακίτσα, Μαντώ και Παναγιωτίδη, τους είχα στην Καληράχη, στην Κοζάνη και στον Γάζωρο. Η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, έδεσα με την ομάδα. Μπήκα κατευθείαν μέσα στις προπονήσεις. Στο φιλικό με τη Φλώρινα ήταν μακριά η δυναμικότητα στις ομάδες. Εμείς όμως έχουμε στόχο να είμαστε σοβαροί σε κάθε φιλικό και να κάνουμε αυτά που κάνουμε. Είτε παίζουμε με τοπικό, είτε με Γ΄ Εθνική, είτε με Β΄. Να χτυπάμε τα παιχνίδια και να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο”.

Για το στόχο στη νέα Γ΄ Εθνική, που θα σημάνει μια σεζόν εφαλτήριο για αντεπίθεση:Μια ομάδα σαν την Καστοριά δε μπορεί να σκέφτεται μόνο τη σωτηρία, παρότι είναι μια νεανική ομάδα, με κάποιους έμπειρους παίκτες. Η ομάδα κοιτάζει να οργανωθεί και κοιτάζει ψηλά. Ξεκινάμε βήμα βήμα. Η ομάδα πάει για μια εύκολη και γρήγορη σωτηρία. Και από εκεί και πέρα, ανάλογα και το πως πάει το πρωτάθλημα, πώς θα εξελιχθεί, φυσικά θα κοιτάξει και τις υψηλότερες θέσεις. Γιατί να μη πάει και να πρωταγωνιστήσει; Τους στόχους που θα θέσει η διοίκηση, αυτά θα κοιτάξουμε να κάνουμε”.

Για το ρόστερ και το ρόλο του Ηλία Σολάκη: “Δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις και η διοίκηση θα κρίνει αν γίνουν άλλες προσθήκες. Έχουμε έναν προπονητή ανερχόμενο, τον κ. Σολάκη, που γνωρίζει πολύ καλά τις κατηγορίες και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω οτι στα επόμενα χρόνια θα είναι ένας προπονητής που θα βλέπουμε και στις υψηλότερες κατηγορίες. Στην ομάδα της Καστοριάς, όποιος έρθει να δει, ακόμα και στα φιλικά, μπορείς να διακρίνεις μια ομάδα με πολλή αγωνιστικότητα, με δύναμη, με πάθος. Θα δει νεαρά παιδιά, να τρέχουν και να διψούν για τις νίκες. Εμείς οι πιο έμπειροι θα βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, θα δώσουμε και το κάτι παραπάνω, ώστε η ομάδα να μπορέσει να έχει μια γρήγορη σωτηρία και να κοιτάξει και στις υψηλότερες θέσεις”.

Για το αν εισπράττει από τις πρώτες μέρες στην καθημερινότητα το μεγαλείο της Καστοριάς, που δε μπορεί να “εγκλωβιστεί” στη Γ΄ Εθνική: “Βεβαίως. Η Καστοριά ανέκαθεν ήταν μια ποδοσφαιρική πόλη. Ο κόσμος αν και απείχε πάρα πολύ από όλα αυτά που γινόταν, έρχεται καθημερινά και βλέπει τις προπονήσεις και στα φιλικά είναι κοντά μας. Στην καθημερινότητά μας, έξω στην πόλη, αυτό το εισπράττουμε από τον κόσμο και είναι όλοι διψασμένοι για την έναρξη του πρωταθλήματος”.

Για το αν η Καστοριά βάζει στέρεα θεμέλια για να βγει οριστικά από τα πέτρινα χρόνια, με εδραίωση αρχικά στη Γ΄ Εθνική και βήμα βήμα να στοχεύσει και σε κάτι παραπάνω, το ταχύτερο δυνατό με σταθερότητα: “Βεβαίως, η διοίκηση είναι συνειδητοποιημένη. Κράτησε ένα κορμό από πέρυσι, που η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό. Με κάποιες προσθήκες που έκανε και φέτος, κοιτάζει και πιο ψηλά. Και πάνω σε εμάς και σε όλα αυτά που έχει κάνει, χτίζει σιγά σιγά, για να μπορέσει να έχει η ομάδα μια σταθερότητα και να μπορέσει να συνεχίσει ακόμα και πιο ψηλά”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο: “Τον θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Η ομάδα απείχε πολύ καιρό από τις εθνικές κατηγορίες. Θα δει όμορφα πράγματα από την ομάδα της Καστοριάς. Θα δει παιδιά που θα αγωνίζονται για τη φανέλα. Και επειδή όλοι ξέρουν πού βρίσκονται και την ιστορία της Καστοριάς, κάθε αγώνα θα παίζουμε για τη νίκη. Και τους φιλάθλους τους θέλουμε κοντά μας”.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: “Φυσικά ήρθα στην Καστοριά για να βοηθήσω με το παραπάνω, να πετύχω πολλά γκολ και να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πιστεύω οτι δεν είμαστε μακριά, αρχής γενομένης από τώρα, που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να βάλουμε βάσεις και να συνεχίσουμε”.

Για την εικόνα στη Γ΄ Εθνική, τις ομάδες που ξεχωρίζει βάσει κινήσεων και ονομάτων στο Βορρά: “Ξεκινάμε από το οτι το πρωτάθλημα θα είναι φέτος πολύ ανταγωνιστικό. Θα πέφτουν αρκετές ομάδες, οπότε πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, για να μείνεις στην κατηγορία. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που ξεχωρίζουν. Από Θεσσαλονίκη είδα οτι ο Καμπανιακός έκανε καλές προσθήκες, επίσης και ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας θα είναι ανταγωνιστικός. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως Καβάλα, Δόξα Δράμας και Πιερικός, που δε μπορείς να τις αφήσεις απέξω. Σίγουρα θα είναι πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες, μεγάλη αποχή από τότε που σταματήσαμε την αγωνιστική δράση. Θα φανεί από την αρχή, πώς θα ξεκινήσουν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Θα είναι πολύ ευχάριστο αν ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές. Κάνεις μια προσπάθεια όλη τη χρονιά, βγαίνεις πρωταθλητής και αντί να βγεις κατηγορία, μπαίνεις στη διαδικασία να παίζεις ξανά μπαράζ και εκεί δε ξέρεις πώς θα εξελιχθεί αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν απευθείας οι ομάδες στην επόμενη κατηγορία”.

Για τις πρώην ομάδες του, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κοζάνη (πέρυσι) και την ΑΕΠ (παλιότερα, κατέκτησε και άνοδο): “Η Κοζάνη έκανε πέρυσι πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι οικογένειες Πετρόχειλου και Κεντεποζίδη μπήκαν στη διαδικασία να τρέξουν την ομάδα, να κάνουν πρωταθλητισμό. Βάλανε αρκετά χρήματα στην ομάδα και χρόνο προσωπικό. Η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα, μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτά που έγιναν εξωγηπεδικά δε τα πιστεύαμε. Εντάξει, όταν σε έναν αγώνα, όπως του Μακεδονικού με τη Λευκίμμη, παίρνουν από τρεις βαθμούς και οι δυο ομάδες σε ένα ματς, αυτά πρώτη φορά έχουν γίνει. Πρώτη φορά ζήσαμε αυτά τα πράγματα, αλλά επ’ αυτού δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Για την ΑΕΠ, είναι μια πολύ νεανική ομάδα, χωρίς πολλή εμπειρία, κάνει την προσπάθειά της στο νομό Κοζάνης. Γίνονται σταθερά βήματα και ευελπιστώ οτι θα κάνουν μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα”.

soccerpractor.blogspot.com

 

 

Back to top button