ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Καστοριάς

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε  η Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς την Δευτέρα 29/04/2024

Εγκρίθηκαν ομόφωνα  ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός για το έτος 2023 καθώς και ο Προϋπολογισμός του έτους 2024.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, ξεκίνησε την διαδικασία με τον Διοικητικό Απολογισμό, αναφέροντας την πετυχημένη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Α’ και  Β’ Κατηγορίας, καθώς και των πρωταθλημάτων υποδομής Κ-12, και Κ-14, όπως επίσης και  του θεσμού του Κυπέλλου και του SUPER CUP.

Αναφέρθηκε επίσης και στην πετυχημένη πορεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της Μικτής Ε.Π.Σ. Καστοριάς και ειδικότερα της Κ-16, η οποία είχε αξιόλογη πορεία.

Επίσης, έγινε αναφορά στην εκπαίδευση των προπονητών που πρέπει να υπάρχει σε τακτική βάση, για την σχολή επανεξέτασης προπονητών UEFA Α’  B’ και UEFA C, που πραγματοποιήθηκε, καθώς και για την ολοκλήρωση ενός πρακτικού μέρους της σχολής UEFA D’ η οποία εκκρεμούσε λόγω κορονοϊού.

Επίσης σημειώθηκε ότι  η Ένωση έχει αιτηθεί  από την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ σχολή UEFA B’  για την τρέχουσα περίοδο.

Στο κομμάτι των οικονομικών ενισχύσεων ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ επισήμανε ότι η Ε.Ε. της Ένωσης αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, προχώρησε σε έκτακτη  οικονομική ενίσχυση των σωματείων, ύψους τετρακοσίων ευρώ(400€)  ανά σωματείο  με σκοπό την κάλυψη των εξόδων για την εγγραφή των ομάδων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α., ενώ παρείχε  και δωρεάν διαιτησίες σε αγώνες Α΄ και Β’ κατηγορίας.

Ένα άλλο θέμα που ανέλυσε ήταν η ψηφιακή ανάπτυξη που έχει ξεκινήσει η ΕΠΣ Καστοριάς σε συνεργασία με την εταιρεία Footy Greece, η οποία θα αναλάβει την ψηφιοποίηση όλων των σωματείων, κάτι που θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση και ανάπτυξή τους, ενώ παράλληλα θα έχουν και οικονομικά οφέλη, τόσο για την ανδρική ομάδα, όσο και για τα τμήματα υποδομών και ακαδημιών. Είδη το πρώτο  στάδιο έχει ξεκινήσει, ενώ στην επόμενη φάση τα σωματεία με προσωπικούς κωδικούς θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Επίσης, από τη νέα περίοδο τα Φύλλα Αγώνος θα είναι ηλεκτρονικά.

 

Σχετικά με την επικαιροποίηση του Μητρώου για το 2024, ανέφερε την προσοχή των σωματείων στις ημερομηνίες, αφού η πρώτη υποβολή επικαιροποίησης εγγραφής είναι έως 15 Ιουνίου 2024. Η επαναϋποβολη  διόρθωσης  (έως  έξι διορθώσεις) είναι  έως 30 Οκτωβρίου 2024 όπως και η  συμμετοχή μέχρι 31-12-2024 εφόσον την έχει υποβάλλει εμπρόθεσμη, και έως 15 Ιουνίου 2024.

Έγινε αναφορά και για το θέμα της νομιμοποίησης των γηπέδων, για το οποίο τονίστηκε ότι σε συνεργασία με τους Δήμους, καθώς αυτοί είναι αρμόδιοι, θα πρέπει να αδειοδοτηθούν ώστε να είναι όλα  νόμιμα.

Στον τομέα των κοινωνικών δραστηριοτήτων επισήμανε ότι μέχρι σήμερα η ΕΠΣ Καστοριάς έχει πραγματοποιήσει έξι αιμοδοσίες, ενώ επόμενος στόχος είναι η λειτουργία της Τράπεζας Αίματος.

Στη συνέχεια έγιναν αρκετές τοποθετήσεις από σωματεία και ανταλλαγές απόψεων για διάφορα σημαντικά θέματα που απασχολούν τα σωματεία.

Πρόταση του προέδρου ήταν να καθιερωθεί η υποχρέωση των ομάδων Α’ κατηγορίας να διατηρούν τουλάχιστον ένα τμήμα υποδομής Κ-12 ή Κ-14. Ανέφερε επίσης ότι τα σωματεία πρέπει να έχουν άποψη και λόγο ως προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της προόδου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο εργαλείο με πολλά οφέλη προς την τοπική κοινωνία, καθώς συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση της νεολαίας την καλλιέργεια των αξιών του ποδοσφαίρου την αντιμετώπιση των επιθετικών δραστηριοτήτων του αντιπάλου αλλά και της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού της ανωτερότητας του άλλου μακριά από ακρότητες αχαρακτήριστης συμπεριφοράς.

Επίσης, στο «τραπέζι» έπεσε και η πρόταση για την μεθεπόμενη περίοδο,  το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να διεξαχθεί με 10 ομάδες, και της Β’ με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή και να διεξαχθεί σε 3 γύρους, αντί για play off και  play out.

Έγινε πρόταση όσον  αφορά τα τμήματα υποδομής, να υπάρξει δυνατότητα και κάλεσμα και για διοργάνωση στην ηλικία Κ-10, ώστε με την στήριξη της Ένωσης να μπορεί να διεξαχθεί και σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία πρωτάθλημα.

Τέλος έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι οι παράγοντες, να εκπαιδεύσουμε και τους προπονητές,τους  ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους μας ότι το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα και ότι και η δική μας ομάδα μπορεί να ηττηθεί στο παιχνίδι.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου και η Εκτελεστική Επιτροπή ευχαριστούν τα σωματεία που συμμετείχαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς, αφού είναι το ανώτερο όργανο έκφρασης και δημιουργίας των σωματείων.

sentranews.gr

 

Back to top button