Καστοριά

Η Βιβή Φαρσαλιώτου-Ιατρού για το πρώτο της βιβλίο της “75 μέρες και ένα βράδυ μαζί”

Και να που ήλθε η ώρα να σας μιλήσω κι εγώ για το βιβλίο μου!
Ωσάν πραγματικό παιδί, γεννήθηκε, στον μήνα του, κανονικά, το πρώτο Βιβλίο που έγραψα. Κανονικά, και σε κιλά και σε μπόι. Όμορφο είναι, έχει φωτεινά μάτια, ζωντανά μαλλιά, ζεστό χαμόγελο και, όταν χαίρεται, κλείνει τα εξώφυλλά του -σα χεράκια τρυφερά, σε ζεστή αγκαλιά, όλον τον Κόσμο.
Οι “75 μέρες και ένα βράδυ μαζί”, με τις αληθινές ιστορίες δίχως τέλος, που εκδόθηκαν από τον Εκδοτικό Οίκο ΓΡΑΦΗΜΑ (www.grafima.com.gr ) του Ιωάννης Τσαχουρίδης ο οποίος πίστεψε σε αυτές, ξεκίνησαν τον δρόμο τους για το άγνωστο ταξίδι που τους αναλογεί.
Ο κύριος Παναγιώτης Σ. Πίστας έκανε την Φιλολογική επιμέλεια και, ήταν αυτός που «ξέπλυνε» όσες «διορθώσεις» χρειάστηκε να κάνω εγώ τα χρόνια που δούλευα στην Εφημερίδα και στην επιμέλεια των κειμένων που περνούσαν από τα χέρια μου! Όσα «ευχαριστώ» και να του πω, δεν θα φτάσουν. Τόσα «ευχαριστώ» οφείλω και στους υπόλοιπους ανθρώπους του Εκδοτικού Οίκου, ιδιαίτερα στην κυρία Χριστίνα Καραπετσά για τα ενθαρρυντικά της λόγια.
Τη Σχεδίαση του Εξωφύλλου και του Βιβλίου καθώς και τη σελιδοποίηση, έκανε ο εκλεκτός Grigorios Trifou από το Graphic design: ΙΧΝΟΣ (www.ihnos.com) ο οποίος φρόντισε με όλη του την επαγγελματική αξιοσύνη και επάρκεια το «κείμενο». Από τη στιγμή που του το έδωσα για «να διαβάσει», μέχρι να γεννηθεί, σα να ήταν και ο πατέρας του! Το ότι περάσαμε 6 χρόνια στην ίδια τάξη του 1979, όχι, δεν έπαιξε ρόλο. Οι ικανότητες και ο επαγγελματισμός του είναι δεδομένες.
Η κυρία Μαρία Παραδείση, μου έκανε την ύψιστη τιμή, να αντι-προλογίσει το βιβλίο και, να το πάει –και αυτή όπως όλοι όσοι έρχονται σε «επαφή» μαζί του, ορόφους πιο πάνω.
Και αυτό, μοιάζει ήδη μαγικό! Το πώς και το πόσοι ‘Ανθρωποι μπαίνουν στον κυκλωτικό χορό γύρω και μέσα στις 75 μέρες και το 1 βράδυ, και η διάσταση που παίρνει το «μαζί» με τον καθένα που το αγγίζει.
Οι ‘Ηρωες του βιβλίου μου, (οι κεντρικοί και της Παρένθεσης, αλλά και όσοι απλά αναφέρονται στις ιστορίες) είναι υπαρκτοί, είναι αληθινοί, συνεχίζουν να ζουν ανάμεσά μας, χωρίς να είναι Ήρωες. Είναι Άνθρωποι που έδωσαν στη ζωή μου άλλο νόημα, την έκαναν να φαίνεται πολύτιμη, ανήγαγαν τα προσωπικά μου μικροπροβλήματα σε αμφισβητήσιμα μεγέθη, ανάψανε φώτα ομίχλης για να προχωρώ καλύτερα, μου έμαθαν να μη λέω πολλά, να σκέπτομαι καλύτερα, να χαμηλώνω τα μάτια, να συμμαζεύω τα «εγώ» μου και να απλώνω την ψυχή μου.
Για τους λόγους αυτούς, όφειλα να τους ανοίξω –καθαρό και ξαγκαθιασμένο- τον δρόμο για την, μέσω του scripta manent, αιωνιότητα.
Η Ελπίδα μου για να φτιάξω αυτό το βιβλίο, ήταν να καταφέρει έστω κι ένας –ακόμη- άνθρωπος, σήμερα –αύριο ή χρόνια μετά, να δει με τον τρόπο που είδα εγώ τη ζωή γύρω μου. Έστω κι ένας άνθρωπος σήμερα –αύριο ή χρόνια μετά, να κερδίσει έστω κι ένα ελάχιστο «κάτι».
Γιατί, τότε έχουν πραγματική Αξία τα πράγματα, όταν «κάτι» έχει να κερδίσει ο Άνθρωπος, κι αυτό το «κάτι» δεν πιάνεται με το χέρι.
Σας ευχαριστώ που ήδη έχετε μπει κι εσείς, ο καθένας με τον τρόπο του, στον χορό του «75 μέρες και 1 βράδυ μαζί». Μακάρι να μη διαψεύσω τις προσδοκίες σας.
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Βιβλιοπωλεία ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΥ (άλλο ένα κομμάτι του ’79!) στην οδό Μητροπόλεως, και, ΝΙΚΗΣ ΔΟΥΚΗ- ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΕΣΗ στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη στην Καστοριά καθώς και σε e-shops και σε κεντρικά Βιβλιοπωλεία σ’ όλη την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ…
Βιβή

Καστοριά νέο βιβλίο: “75 μέρες και 1 βράδυ μαζί” της Βιβής Φαρσαλιώτου

 

Back to top button