Καστοριά

Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Μαυροχώρι (φωτογραφίες – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από την εισήγηση του Τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Μαυροχωρίου και την αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η κοπή των επικίνδυνων δέντρων (λευκές) που βρίσκονταν παραπλεύρως του κεντρικού δρόμου στην είσοδο της Κοινότητας Μαυροχωρίου και παρουσίαζαν επικίνδυνη κλίση προς το οδόστρωμα και είχαν επιπόλαιο και ασθενές ριζικό σύστημα.
Η όλη επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες και πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς και το Δασαρχείο Καστοριάς που με τους αρμόδιους υπαλλήλους πραγματοποίησαν την αυτοψία και κατέδειξαν τα επικίνδυνα προς κοπή δένδρα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών έργων και το Τμήμα Μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς που ανέλαβαν και φέραν είς πέρας την ιδιαίτερα επικίνδυνη και δύσκολη επιχείρηση καθώς και το συνεργείο των επαγγελματιών υλοτόμων Αφοί Βλαχάβα για τον επαγγελματισμό και την άριστη συνεργασία.
Τα δέντρα που έχουν κοπεί έχουν αριθμηθεί και θα διατεθούν στους κατοίκους της Κοινότητας Μαυροχωρίου πρωτίστως στους οικονομικά ασθενέστερους και με απόλυτη σειρά προτεραιότητας μετά από αίτηση τους στην Τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μαυροχωρίου.
Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα και η κοπή των υπολοίπων επικίνδυνων δέντρων τα οποία θα διατεθούν σε κατοίκους του χωριού που θα υποβάλουν αίτηση.
Βασίλης Μιρκόπουλος

 

Back to top button