ΑθλητικάΚαστοριά

Καραταγλίδης: «Πάντοτε δίναμε βάση στα τμήματα υποδομής»

Ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς (ΕΚΑΣΔΥΜ), Γιώργος Καραταγλίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στην Καστοριά: «Παραδοσιακά η Καστοριά δίνει βάση πάντοτε στα τμήματα υποδομής, ακόμα κι όταν η ομάδα είχε φτάσει σε επίπεδα Α2 επαγγελματικά ποτέ δεν παραμέλησε το ενδιαφέρον της για τα τμήματα υποδομής και τις ακαδημίες. Αυτό φαίνεται και απ’ τα αποτελέσματα, απ’ το πόσοι παίκτες κάθε χρόνο βγαίνουν απ’ τις ακαδημίες, επανδρώνουν την ανδρική ομάδα που παίζει στη Γ’ Εθνική, ενώ άλλοι φεύγουν για να σπουδάσουν, συνεχίζουν και παίζουν σε καλό επίπεδο οι περισσότεροι. Νομίζω ότι έτσι θα ‘πρεπε να λειτουργούν όλες οι ομάδες, να δίνουν βάση στα τμήματα υποδομής».

Για τ’ αρνητικά και τα θετικά της ομάδας: «Το αρνητικό είναι ότι λιγοστεύουμε εδώ στην πόλη σαν πληθυσμός. Φεύγει ο κόσμος λόγω της ανεργίας και της κρίσης και σαν πόλη λιγοστεύουμε. Αυτό σίγουρα είναι ένα πρόβλημα, γιατί η «δεξαμενή απ’ την οποία παράγεις παίκτες είναι μικρή. Το μυστικό είναι η δουλειά που γίνεται απ’ τις ακαδημίες μέχρι το ανδρικό, το μεράκι, η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και δεν το κάνουμε για το αποτέλεσμα, αλλά προσηλωμένοι σε αρχές, στα βασικά του μπάσκετ, στη νοοτροπία που πρέπει να έχουν τα παιδιά. Μια απόδειξη είναι ότι η ομάδα δίνει το παρόν στα Final-4 της Ένωσης σε παίδες και εφήβους συνεχώς και κάθε χρόνο έχει παιδιά που είναι στα κλιμάκια και ακόμα παραπέρα. Αυτός είναι και ο στόχος».

Για την όρεξη που έχουν τα παιδιά στην περιοχή: «Τα παιδιά δε σταματούν να δουλεύουν, έχουν πάρα πολλή όρεξη. Ένας λόγος είναι ότι εδώ οι πειρασμοί είναι λιγότεροι και οι αποστάσεις είναι διαφορετικές. Για ‘μένα, μεγάλο ρόλο παίζει και η ομάδα. Η ομάδα πρέπει να δώσει κίνητρο να κρατήσει τα παιδιά που θα ‘ρθουν στο γήπεδο, να έχουν το ενδιαφέρον «ζεστό», να ‘χουν στόχους, μετά τα μαθήματα να ‘χουν προτεραιότητα το μπάσκετ. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι να μείνουν στο γήπεδο, να δουλεύουν καλύτερα και να ‘χουν αποτελέσματα».

Για το κρύο στην περιοχή: «Είναι ένα θέμα αυτό, έχουμε αρκετό κρύο εδώ. Προς το παρόν είναι λυμένο αυτό το πρόβλημα, υπάρχει θέρμανση στο γήπεδο. Αν δεν υπάρχει θέρμανση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να φύγουν παιδιά ειδικά στις μικρές ηλικίες, αλλά και στους μεγάλους για προβλήματα τραυματισμού. Προς το παρόν όμως είμαστε καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Επίκειται και η αναβάθμιση του γυμναστηρίου, περιμένουμε ίσως την επόμενη χρονιά να γίνει κι αυτό, το οποίο θα κάνει ακόμη καλύτερες τις συνθήκες δουλειάς και προπόνησης εδώ».

Για το αν υπάρχει ακόμη το αντίκτυπο του Διαμαντίδη στην Καστοριά: «Υπάρχει ακόμα ο μύθος, συντηρείται, ακούγεται το όνομα. Πρόσφατα ήρθε και στο γήπεδο, είδε τα παιδιά. Είναι «ζωντανός» ο θρύλος ακόμα. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στο να έρθουν.

basket.gr

Back to top button