Ελλάδα

Guardian για υποκλοπές: Τι συμβαίνει όταν ένας ολιγάρχης τα βάζει με έναν πρωθυπουργό

Κεντρικό άρθρο για τις σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη και τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

Ο Αλεξάντερ Κλαπ, το άρθρο του οποίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε στους New York Times, με τίτλο «Η σαπίλα στη καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη» προκάλεσε «σεισμό».

Ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος που έχει έδρα στην Αθήνα, «ξαναχτυπά» με ένα νέο άρθρο στον Guardian για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αναφέρεται ευθέως στις σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη και διερωτάται «ποιος έχει πραγματικά την εξουσία;».

Το δράμα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες με τις καταγγελίες για τις υποκλοπές, γράφει ο Κλαπ αρχικά και συνεχίζει:

«Έχουν περάσει τρεις μήνες και η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές κρίσεις της πρόσφατης ιστορίας της. Ξεκίνησε ως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τον Αύγουστο, δύο μέλη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέβαλαν την παραίτησή τους μετά από αναφορές ότι στα τηλέφωνα ενός δημοσιογράφου και ενός πολιτικού του αντιπάλου είχαν σταλεί λινκς με spyware που είχαν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε μια σκιώδη εταιρεία στην Αθήνα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ ονόμασαν το σκάνδαλο ελληνικό Watergate. «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλές από τις ερωτήσεις πρέπει να…

Η συνεχεια στο ieidiseis.gr

Back to top button