ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

«Αρχοντικό της Βενετούλας»: Περιήγηση σε όλους τους χώρους με φωτογραφίες 360ο

Τα κτήρια έχουν ιστορία …ας μάθουμε λοιπόν για την κυρά Βενετουλα
“Το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Αρχοντικό της Βενετούλας» στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό οίκημα, στην παλιά γραφική γειτονιά του Ντολτσό.
Το σπίτι του Γαλάκη Μήτση και Βενετίας Τσαδήλα, κτισμένο τον Σεπτέμβριο του 1929 από την οικογένεια του πρώτου, κατοικήθηκε για περισσότερο από 60 χρόνια. Η Βενετούλα, όπως την αποκαλούσαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν η τελευταία κάτοικός του.
Την άνοιξη του 1999, ο Παναγιώτης Τσαδήλας, ανιψιός της Βενετούλας και η σύζυγός του Μαίρη Γκολιοπούλου, προχωρούν στην αναπαλαίωση του κτιρίου και στην μετατροπή του σε ξενοδοχείο, ένα από τα πρώτα καταλύματα που άνοιξαν στην παλιά πόλη της Καστοριάς.
Με πολύ μεράκι, δίνουν νέα ζωή στο κτίριο, χρησιμοποιώντας επίπλωση και υλικά του σπιτιού, για να δημιουργήσουν έναν ζεστό, ατμοσφαιρικό χώρο που φιλοξένησε στο πέρασμα του χρόνου πολλούς επισκέπτες. Η ποιότητα της φιλοξενίας αναδείχθηκε από πολλούς ελληνικούς ειδικευμένους οδηγούς και περιοδικά.
Έχοντας συμπληρώσει 23 λειτουργίας, συνεχίζει να δίνει στους επισκέπτες του, έναν φιλόξενο χώρο, διατηρώντας έναν ατμοσφαιρικό οικογενειακό χαρακτήρα και προσφέροντας πρωινό με χειροποίητα προϊόντα.”
Τι θα λέγατε για μια περιήγηση 360ο στο Το Αρχοντικό Της Βενετούλας; Δείτε ΕΔΩ!
Φωτογραφίες William Tsourtsoulas

 

 

 

Back to top button