ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Στην παράσταση «Ο Ανακριτής Έρχεται» στη Βασιλειάδα (φωτογραφίες)

Το έργο του Τζον Πρίστλεϊ «Ο Ανακριτής Έρχεται» είχε ως θέμα του την ατομική ευθύνη κι είχε στοιχεία από το Θέατρο του Παραλόγου.
Το βασικό του ρητό είναι “Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να μοιραστούν τίποτα άλλο, μοιράζονται αναγκαστικά την ενοχή τους”!
Βασικός συντελεστής της Θεατρικής Ομάδας Φιλιατών (ΘΕ.Ο.ΦΙΛ) είναι ο Καστοριανός, από την Βασιλειάδα, Χρήστος Ευαγγελίδης που έπαιζε και τον βασικό ρόλο του ανακριτή.
Με τη συνδρομή του Δήμου Καστοριάς φιλοξενήθηκε ο θίασος και έγινε φροντίδα η παράσταση να δοθεί χωρίς εισιτήριο κάτι που εκτιμήθηκε αυτούς τους καιρούς που ζούμε.
Η φροντίδα για την άψογη διοργάνωση ανήκει στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλειάδας.
Η όμορφη αίθουσα ήταν κατάμεστη, όχι μόνο από τους ντόπιους θεατρόφιλους κατοίκους, αλλά κι από την Καστοριά και τα γύρω χωριά.
Αξίζει ένα “εύγε” σε όλους!
Σημείωση: Ο Τζων Πρίστλεϊ, γεννημένος το 1894 στη Βρετανία, ήταν διηγηματογράφος, θεατρικός συγγραφέας και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας σημαντικός άνθρωπος της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην Ελλάδα, έργα του ανέβηκαν στα σανίδι τα τελευταία χρόνια από σημαντικούς θιάσους, όπως του Κουν, της Λαμπέτη, του Βαλτινός κ.α.
Δημήτρης Ιωαννίδης

 

Back to top button