ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Στο σεμινάριο Share your knowledge με τον φωτογράφο, εκδότη και δάσκαλο φωτογραφίας Τάσο Σχίζα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, το σεμινάριο Share your knowledge με τον φωτογράφο, εκδότη και δάσκαλο φωτογραφίας Τάσο Σχίζα, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες διά ζώσης και διαδικτυακά την συλλογή φωτογραφιών «Τηλεπορτρέτα» που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επιχειρώντας να ξαναζήσει τα βιώματα και την σχέση φωτογράφου-φωτογραφιζόμενου μέσω μιας ψηφιακής οθόνης.
Ο κ. Σχίζας μετέφερε στο ακροατήριο την εμπειρία της εξ αποστάσεως φωτογράφισης και αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό του όραμα, τονίζοντας: «Δεν με ενδιαφέρει η στιγμή στη φωτογραφία. Εμένα με ενδιαφέρει το στιγμιότυπο. Έχω βαρεθεί να κυνηγάω τη στιγμή. Το πιο συνηθισμένο πράγμα που ξέρουμε για τη φωτογραφία είναι ότι είναι κομμάτι χώρου και χρόνου αλλά το έχουμε βαρεθεί κιόλας αυτό. Θέλουμε να διευρύνουμε τον χώρο και τον χρόνο».
Οι ερωτήσεις των φοιτητών και των φοιτητριών του Τμήματος επέκτειναν την συζήτηση και σε θέματα τεχνικής, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτότυπες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο κ. Σχίζας για την δημιουργία των «Τηλεπορτρέτων».
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σχίζα για την γνώση που μας μετέφερε!
Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

 

Back to top button