Ελλάδα

Λαχανόρυζο

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σοτάρετε όλα τα λχανικά στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε νερό (μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά) αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό λαχανικών.
  2. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10′-15 περίπου, στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύετε για άλλα 10′ (προσθέτετε νερό αν χρειαστεί). Σερβίρετε.

icookgreek.com

Back to top button