ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς (φωτογραφίες)

Χθες Πέμπτη 22/12/2022 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη εορτή παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Καλλίνικου. Ο Σεβασμιότατος προσέφερε απο ένα δώρο σε κάθε μας μαθητή δείχνοντας μας για ακόμη μια φορά την αγάπη του και την πατρική του έγνοια.

Στην μικρή μας γιορτή που έδωσαν επίσης το παρόν γονείς, η κ. Νίνα Μπουρλή και η εικαστικός κ. Δωροθέα Χαρίτωνος, παρουσιάστηκε απο την θεατρική ομάδα των μαθητών του σχολείου μας το παραδοσιακό Καστοριάνό παραμύθι «Ο Κατσιμιτσιράκος» που πρόσφατα «ανεβάσαμε» με μεγάλη επιτυχία στον Κινηματογράφο Ολύμπιον. Οι μαθητές που αποτελούν την Θεατρική ομάδα για ακόμη μία φορά απέσπασαν το χειροκρότημα όλων μας.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Β’ Λυκείου, οι μαθητές της τάξης με την καθοδήγηση των κ. Νατάσσας Νούτση εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής, κ. Μαρίνας Δέλλιου Ψυχολόγου και της κ. Όλγας Στραβάκου Κοινωνική Λειτουργού παρουσίασαν μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία που επινόησαν και την ζωντανέψαν με την τεχνική του stop motion animation. Με την τεχνική δηλαδή των κινούμενων εικόνων. Μια προτότυπη ιδέα που εντυπωσίασε όλους τους παραβρισκόμενους και που το σενάριο της ταινίας, πολύ θα μας άρεσε αν μπορούσε να γίνει ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά. Μακάρι να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε.

Αφού μοιράστηκαν επίσης δώρα στους καθηγητές και μαθητές απο εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, κλείσαμε την ημέρα με ευχές και με την ελπίδα σ΄ένα καλύτερο νέο έτος , το οποίο θα επιτρέψει να αναδείξουμε το θεατρικό ταλέντο των μαθητών μας σε όλη την τοπική κοινωνία της πόλης μας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

https://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/3-2.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/4-2.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/6.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/7-1.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/1-3.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/12/2-3.jpg

 

 

Back to top button