ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εντυπωσίασε η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορεστίδος

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορεστίδος με την συμμετοχή:
Της Νεανικής Χορωδίας της Ορεστίδος –
Της Μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας της Ορεστίδος υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Αργυρής Χαραλάμπους. Στο πιάνο συνόδευσε η παρασκευή Παλαπαϊδου.
Της Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Ορεστικού, υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Βασιλειάδη.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης μας, και φέτος, λειτούργησε η Έκθεση Χριστουγεννιάτικων έργων ζωγραφικής, από τους μικρούς ζωγράφους του Παιδικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ορεστίδος, υπό την Δ νση και διδασκαλία της Ζωγράφου κ. Νίνας Χαρίτωνος. Καταπληκτικά τα έργα των παιδιών, με φαντασία και καλλιτεχνική αρτιότητα, μας ταξιδεύουν, εμάς τους μεγαλύτερους στα νεανικά μας χρόνια, τότε που τα κάλαντα που ψέλναμε στα σπίτια των συμπολιτών μας, συνοδευόταν πάντοτε από την χειροποίητη μας φάτνη.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Ορεστίδος Γιάννης Πλίτσης.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ορεστίδος Κωνσταντίνος Αδάμ ανέλυσε ευσύνοπτα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, αναφέροντας ότι… “Τα Χριστούγεννα είναι μια σειρά αλλεπάλληλων εορτών που είχαν παραμονές και μεθεόρτια, ήταν πλήρως και επαρκώς σχεδιασμένα. Κι όμως τα πήραμε και τα τεντώσαμε κι αρχίσαμε να τα γιορτάζουμε από τα μέσα Νοέμβριου. Γιατί τους αλλάξαμε χρήση. Δυστυχώς τα καταργήσαμε σαν κοινωνική θρησκευτική εορτή, και τα μετατρέψαμε σε μια γιορτή ευημερίας και καλοπέρασης. Επικράτησε ένας άκρατος καταναλωτισμός. Γεμίσαμε την γιορτή με σύμβολα κι αντικείμενα. Δέντρα, μπαλίτσες, φώτα, γλυκά, ψώνια, δώρα.
Κρατήσαμε το περιτύλιγμα και χάσαμε το δώρο, το πραγματικό δώρο, που είναι το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου.
Γεμίσαμε με περίτεχνα λαμπιόνια, δρόμους και σπίτια. Ξεχάσαμε όμως να ανάψουμε μέσα μας το φως της γέννησης του Θεανθρώπου”. Ακολούθως αναφέρθηκε στην αρχαιότατη προέλευση των καλάντων.
Μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του Δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε, παρά τη θέληση του να παρευρεθεί, λόγω του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο λάμβανε χώρα την ίδια ώρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας , η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κάλι Κυριακίδου και Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης μας.
Καλά Χριστούγεννα, Αίσιο , ευτυχές και δημιουργικό το νέο έτος με υγεία και χαρά για όλους!

Κώστας Αδάμ

 

Back to top button