Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Συλλόγου “Η Ορεστίς” (φωτογραφίες – βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, στο “Ακρόαμα” η πρώτη εκδήλωση για το 2023, του Μορφωτικού Συλλόγου “Η Ορεστίς”, με την κοπή της βασιλόπιτας & τη χοροεσπερίδα του συλλόγου.
Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο πρ. Δήμαρχος Νικόλαος Τοτονίδης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαρίλαος Ράπης.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ορεστίδος Κων/νος Αδάμ, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και επίσης ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο . Έκανε μία μικρή αναφορά στον χρόνο που πέρασε και τόνισε το σημαντικό γεγονός της συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής δράσης και προσφοράς της Ορεστίδος, αναφέροντας και τις σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος.
Στους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι ευχήθηκαν για την νέα χρονιά και τόνισαν την σημαντικότητα του συλλόγου της Ορεστίδος και το μεγάλο έργο που αυτή επιτελεί στον τομέα του πολιτισμού, όχι μόνο τοπικά αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Ειδικά ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού , αναφέρθηκε και στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Ορεστίδος, που έχει σαν αποτέλεσμα την οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και το άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου του Δήμου μας.
Στον τυχερό της Κοπής της Βασιλόπιτας προσφέρθηκε ως δώρο ένα σερβίτσιο πολυτελούς Ολλανδικής πορσελάνης , προσφορά της κ. Αγγέλας Δούμα, συζύγου του αειμνήστου μεγάλου ευεργέτη του συλλόγου της Ορεστίδος Δαμιανού Δούμα.
Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Πασχάλη Κοκκινόπουλου, ενώ στο τραγούδι ο Χοροδιδάσκαλος Φώτης Τράσιας έδωσε το ρυθμό και έφτασε το κέφι στα ύψη. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου γλέντησαν με την καρδιά τους, κάνοντας ποδαρικό για το νέο έτος, μέσα σε μία ατμόσφαιρα κεφιού και γλεντιού, Και του χρόνου με υγεία!

 

Back to top button