Πολύ νόστιμη, εύκολη και ταξιδιάρικη συνταγή
500γρ κιμάς μοσχαρίδιος ή βοδινός
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόρδο ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 συσκευασία φασόλια κόκκινα
300γρ καλαμπόκι κονσέρβα
1 ψιλοκομμένο ντοματάκι κον κασέ
2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1/2 κουταλάκι τριμμένο τσίλι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουτάλι μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο φαγητό
350γρ τριμμένα τυριά καπνιστά
8-10 τορτίγιες μαλακές (αλευριού)
1/2 λίτρο νερό
Οδηγίες:
Αυτά είναι τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά καλά, προσθέτουμε το ντοματάκι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Μαζί και το νερό. Σιγοβράζουμε. Στα μισά του βρασμού προσθέτουμε τα φασόλια να πάρουν κι αυτά μια βράση με τον κιμά.
Μόλις χυλώσει ο κιμάς, και κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το Μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψάκι 32νο απλώνουμε 2 κουτάλια από τη σάλτσα μας.
Στη συνέχεια καλύπτουμε τον πάτο καλά με 3 τορτίγιες. Από πάνω απλώνουμε 4 κουταλιές κιμά και το 1/3 των τυριών.
Τελειώνουμε με κιμά και τυρί.
Κόβουμε την τυχόν περίσσεια από τις τορτίγιες, όσο το ταψίμας.
Ψήνουμε περίπου 15′- 20′, ώσπου να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Αφρατεύουν πολύ οι τορτίγιες και παίρνουν την γεύση της σάλτσας.
Μαρία Παπαϊωάννου