Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πίτα του βοσκού

Πίτα του βοσκού από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ σουπας θυμάρι
1 πράσο
250 γρ λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 καροΤα κομμένα σε ροδέλες
3 κουτ σούπας αλεύρι γοχ
1 φλιτζ. Κόκκινο κρασί
2 μερίδες ζωμος βοδινου κνορ
500 ml βραστό νερό
300 γρ αρακάς
Αλάτι, πιπερι

Για τον πουρέ
2 κιλά πατάτες
80 γρ βούτυρο
150 ml γάλα
50 γρ τυρί τριμμένο τσενταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι , τη δάφνη και το πράσο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, το αλεύρι, το κόκκινο κρασί ,τους ζωμους και το νερο και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά ,αλάτι πιπέρι και μετα απο 15 λεπτα είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ενα μεγάλο πυρεξ και κάνουμε τον πουρε. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακωσουν. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με το εργαλείο του πουρε είτε τις περνάμε απο μύλο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλα. Τελος ρίχνουμε και το τσένταρ και απλώνουμε τον πουρε επάνω απο τον κιμά μας. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

 

Back to top button