Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Καταγγελίες για αυταρχισμό διευθυντών σχολείων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς δέχτηκε παράπονα και προφορικές καταγγελίες από συναδέλφους μας για πρακτικές διαχείρισης θεμάτων από Διευθυντές Σχολείων με αυταρχικό τρόπο και χωρίς διάλογο με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Από την πλευρά μας καταδικάζουμε κάθε είδους πρακτική που αντίκεινται στις δημοκρατικές αρχές και τον σεβασμό των αποφάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει το γεγονός ότι χθες σε σχολείο της περιοχής μας, Διευθυντής έστειλε με e-mail στους γονείς λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που απεργούν. Η κοινοποίηση τέτοιων δεδομένων αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, που αφορούν ακόμα και τα οικονομικά των συναδέλφων. Δε σεβάστηκε ούτε το δικαίωμα του συναδέλφου/-ισσας να αλλάξει γνώμη για τη στάση του απέναντι στην Απεργία την τελευταία στιγμή ούτε τον «αιφνιδιασμό» που έχει ο χαρακτήρας της Απεργίας. Κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ακόμα και το πρωί αν θα απεργήσει ή όχι. Για τους παραπάνω λόγους οι μαθητές πρέπει να ενημερώνονται σχετικά το πρωί, καθώς και οι Διευθυντές των σχολείων.

 Σεβόμενοι τον θεσμό της Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς, τις αρχές της Δημοκρατίας, τον σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του καθενός καλούμε να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και όλο το αρνητικό κλίμα και τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιες τακτικές αυταρχισμού στελεχών της εκπαίδευσης και να αναθεωρήσει, ώστε να αντιστραφεί το πρωτόγνωρο κλίμα που δημιουργείται σε σχολεία του Νομού μας.

Κάθε στέλεχος της Εκπαίδευσης οφείλει να σέβεται τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, να φροντίζει και να εμπνέει τους υφισταμένους του με τη στάση του, να διασφαλίζει την ισονομία και τη συνεργατικότητα και να έχει ως γνώμονα πάντα ότι όλοι είμαστε συνάδελφοι Δάσκαλοι που έχουμε έναν κοινό, ιερό στόχο, τα παιδιά!!!

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να σέβονται των αγώνα των Εκπαιδευτικών για ένα Καλύτερο Σχολείο και να μην προκαλούν με κοινοποιήσεις δράσεων τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι απεργούν και ματώνουν οικονομικά.

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να εναρμονίζονται με τον Σύλλογο Διδασκόντων ως μέλη αυτού, να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, το δικαίωμα συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην Απεργία με ό,τι προβλέπεται από τον Νόμο, καθώς και τα προσωπικά τους δεδομένα!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMyEc9ncyCAmdAVfjyUbz-bGUS-WCYsWhkj8FscDa-3Kgz6gQR0mzzXtqH-WlfkjQut3waM3Xk-Y7NMUYxcbJ9k6OWKIrHr7oQoEnXYLDGDZ7MUaRWt5X-dg1rP39XxqOQWxa2nipcppwRwRPWafFvoPltYNo1AphjRO4AW7fWPzNyRSHM7yAfYyz1EA/s1351/MyAlbumName014.jpg

 

 

Back to top button