ΕλλάδαΚαστοριάΚόσμος

Γύρισε δύο ταινίες στην Καστοριά και τώρα συμμετέχει Φεστιβάλ Βερολίνου στο τμήμα Berlinale Talents!

Ανέβηκε χθες στο Βερολίνο η αυλαία της 73ης Berlinale, στην οποία είναι αισθητή και φέτος η ελληνική συμμετοχή.
Στο Πανόραμα του Φεστιβάλ, την Δευτέρα 20/2, θα κάνει πρεμιέρα η ταινία «Ιnside» του πρωτοεμφανιζόμενου Βασίλη Κατσούπη. Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδος, Γερμανίας και Βελγίου η οποία έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Παραγωγός της είναι η Heretic (Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης). Η θεματική του «Inside» το φέρνει στην περιοχή ενός ψυχολογικού θρίλερ με βασικό ήρωα έναν κλέφτη έργων τέχνης (Γουίλεμ Νταφόε) που παγιδεύεται σε ένα ρετιρέ της Νέας Υόρκη.
Στο τμήμα του Φεστιβάλ Berlinale Talents συμμετέχουν η παραγωγός Κυβέλη Short, ο διευθυντής φωτογραφίας Θωμάς Τσιφτελής, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γαβριήλ Αθανασίου. Το Βerlinale Talents φιλοξενεί ταλέντα από όλο τον κόσμο με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ή τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο Γαβριήλ Αθανασίου για λογαριασμό της FILM LEMON και με παραγωγό τον Καστοριανό Δημήτρη Καλλιφατίδη, γύρισαν στην Καστοριά δύο ταινίες:
ΠΡΙΝ ΛΑΛΗΣΕΙ Ο ΠΕΤΕΙΝΟΣ (2019) και
ΑΣΤΟΡΙΑ (2021)

“Πριν Λαλήσει ο Πετεινός”: Η ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Καστοριά, με Καστοριανούς ηθοποιούς (βίντεο)

Πώς γυρίστηκε η ταινία “ΑΣΤΟΡΙΑ” εν μέσω κοροναϊού στην Καστοριά – Τι συνέβη με τα γυρίσματα στο ΚΤΕΛ (αφιέρωμα – φωτογραφίες)

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button