Καστοριά

Γιώργος Πισμίρης: Εκπαίδευση με την ΕΜΑΚ Κύπρου


Όταν καλείσαι να συμμετάσχεις σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διάσωσης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων” από τον Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό Διάσωσης RESCUE 3 για λογαριασμό της “Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών” (Ε.Μ.Α.Κ) ΚΥΠΡΟΥ, ΔΕΝ υπάρχει “ΟΧΙ”.
Τρέχεις με χαρά γιατί είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζεσαι μ’ αυτά τα παιδιά.
Είναι οι άνθρωποι που καλούνται, όταν τα πράγματα γίνουν πραγματικά δύσκολα, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να παλέψουν με τις οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες ώστε να φέρουν εις πέρας τη διάσωση ανθρώπων και όχι μόνο…!
Προσφέρουν με φιλότιμο και αυταπάρνηση μέγιστο κοινωνικό έργο κάνοντας αυτό το λειτούργημα!
Γι’ αυτούς τους λόγους νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που τους γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί τους!
Για την ιστορία, θα ήθελα να αναφέρω ότι μετά τον σεισμό των 7.8 ρίχτερ προ ημερών στην Τουρκία, η Κύπρος εξέφρασε την άμεση ετοιμότητά της για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης.
Ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν αποδέχτηκε τη βοήθεια αρχικά.
Μία μέρα όμως αργότερα, ξέσπασε οργή στην Τουρκία για την ανεπαρκή απάντηση στον φονικό σεισμό με τα χιλιάδες θύματα και τις ελλείψεις σε σωστικά συνεργεία. Η κυβέρνηση της γείτονος δέχτηκε επίσης κριτική μετά από αναφορές ότι αρνήθηκε την βοήθεια από την Κύπρο.
Τελικά δέχτηκε την αποστολή και η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.
Εγώ από πλευράς μου, πέρα από τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που τρέφω απέναντι στους Κύπριους αγωνιστές της Ε.Μ.Α.Κ. (όπως στους Έλληνες και όλους τους άλλους), τους ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα το πλήρωμά μου στην κατάβαση rafting για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την συνεργασία μας και την άψογη απόκρισή τους στα παραγγέλματά μου κατά τη διάρκεια της κατάβασης.
Με εκτίμηση στα πρόσωπα όλων σας:
Γιώργος Πισμίρης
-SFR TECHNICIAN by RESCUE 3
– RAFT GUIDE by IRF

Back to top button