Ελλάδα

Πλεύρης για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Νέοι οι περισσότεροι νεκροί»

Σε δηλώσεις για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «μία μεγάλη τραγωδία».

«Οι τραυματίες βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια στα νοσοκομεία μας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο, είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει στο νοσοκομείο, τους διαβάζουμε τα ονόματα με τους τραυματίες, μήπως και κάποιος δικός τους είναι μέσα σε αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «παράλληλα ξεκινούμε και τη διαδικασία για την αναγνώριση των 32 νεκρών, έχουμε φέρει ψυχολόγους για τη στήριξη των συγγενών. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για τους γονείς και τους συγγενείς. Παρόλες τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα στο κομμάτι της αναγνώρισης, υπάρχουν άτομα που είναι πιο σοβαρά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το βάρος πέφτει στο γενικό αλλά και στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και στην Κατερίνη, στο ΑΧΕΠΑ και στο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη»

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία» τόνισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Μακάρι οι περισσότεροι να καταφέρουν να βρουν τους ανθρώπους τους. Κατά βάση, πάντως, οι νεκροί είναι νέοι άνθρωποι».

thesstoday.gr

Back to top button