Ελλάδατελευταίες ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με 32 νεκρούς και 85 τραυματίες

Τριάντα δύο άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ χθες Τρίτη, ενώ άλλοι 85 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Όλη τη νύχτα διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία τέθηκαν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Ρεπορτάζ: Ι. Καρδάρα, Κ. Τομαράς, Η. Σκυλλάκος, Β. Κουτσούμπα· φωτορεπορτάζ: Α. Ντόμαλης

Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια (βίντεο)

Συγκλονιστικά βίντεο επιβατών λίγο μετά την τραγωδία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train

 

 

 

 

 

Back to top button