Καστοριά

Ατομική αξιολόγηση: Πρωτοβουλία της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς

Χθες, Τετάρτη, 1/3/2023, έφτασαν τα πρώτα email από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Τα email αυτά καλούν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να είναι έτοιμοι για την ατομική τους αξιολόγηση.

Έρχεται λοιπόν η ώρα της μάχης. Έρχεται η ώρα που όλοι οι συνάδελφοί μαζί, αναπληρωτές, νεοδιόριστοι και διορισμένοι, θα πουν ένα μεγάλο και πρακτικό όχι στην αξιολόγηση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς, από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (7/2/2023), πρότεινε την πραγματοποίηση διαδικτυακής εκδήλωσης μέσα από την οποία θα μπορούσαμε ακόμη καλύτερα, να εξηγήσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι μπροστά στην ατομική αξιολόγηση. Να κάνουμε πολιτική συζήτηση, να ξεκαθαρίσουμε όλα τα βήματα, να απαντήσουμε στις απορίες των συναδέλφων, να τους δώσουμε θάρρος και κουράγιο.

3 βδομάδες μετά ο Σύλλογος δεν κατάφερε να προγραμματίσει αυτή την εκδήλωση. Πιθανότατα περιμένοντας από τη ΔΟΕ να πραγματοποιήσει κάτι παραπλήσιο και για τον δικό μας Νομό.

Από χθες, 1/3/2023, Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς, και μόλις υπέπεσε στην αντίληψή της ότι έχουν σταλούν τα παραπάνω email στους συναδέλφους, κάλεσε στο τηλέφωνο όλες τις παρατάξεις του ΔΣ του συλλόγου μας, καλώντας ξανά, έστω και την ύστατη στιγμή, να πραγματοποιήσουν αυτήν την εκδήλωση μέχρι και την Κυριακή 5/3. Γιατί από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα τηλέφωνα των Σχολικών Συμβούλων για να κλειστούν τα ατομικά ραντεβού. Άρα χρόνος για αναβολές και δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχει.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς (κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων συναδέλφων) δεν μπορεί να αφήσει ξεκρέμαστους τους συναδέλφους. Κατανοώντας την αγωνία τους, παίρνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 5/3, στις 6:00μμ.

Σε περίπτωση που ο Σύλλογός μας πάρει μία αντίστοιχη πρωτοβουλία, η εκδήλωση αυτή θα ματαιωθεί. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Συλλόγου μας. Άλλωστε, υλοποιούμε μία ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Είναι λοιπόν μία ώρα μάχης. Είναι η ώρα που πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, να αποκρούσουμε την επίθεση αυτή στα σχολεία μας, στις συνειδήσεις των παιδιών, να αποτρέψουμε οι νέοι εκπαιδευτικοί να μάθουν να σκύβουν το κεφάλι. Με περηφάνια, με μπόι ψηλό, θα κερδίζουμε ξανά και ξανά κάθε αντιλαϊκή πολιτική που στρέφεται ενάντια στη μόρφωση των παιδιών μας. Και οι γονείς είναι μαζί μας, στέκονται στο πλευρό μας. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Καστοριάς 2/3/2023

 

 

 

 

Back to top button