Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο

https://1.bp.blogspot.com/-q77kKZ6dmSc/Yazzm3KGrKI/AAAAAAAAL3I/4KMcecezts0jtciWAB-CvUQtPtBzR2fHQCNcBGAsYHQ/s5152/7.JPG

Όταν τα τσίπουρα αποστάζονται, το καλοκαίρι που η μπύρα είναι στα φόρτε της και όποτε το κρασάκι καλεί για νόστιμο μεζέ ή για οποιαδήποτε λιγούρα, τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους. Αγαπημένα όλου του κόσμου. Ψητά, τουρσί, τηγανιτά, σκέτα ή σε φαγητό, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων μας. Σήμερα φτιάξαμε Μανιτάρια Πλευρώτους στον Φούρνο. Τόσο εύκολα, που όσο να το σκεφτούμε… ψήθηκαν κιόλας! Υλικά που βρίσκονται παντού, μανιτάρια που υπάρχουν στην αγορά όλο τον χρόνο και υλικά της κουζίνας μας, και ξεκινάμε!

Ας μην μακρηγορούμε γιατί ο μεζές με περιμένει. Ας δούμε πως γίνεται:

Υλικά:

500γρ πλευρώτους μανιτάρια (μία συσκευασία)

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κουτάλι μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

δύο σκελίδες σκόρδο μεγάλες

1/2 κουταλάκι ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.

Κόβουμε τα μανιτάρια ως εξής: πρώτα τα καπέλα τους και μετά τα κοτσάνια σε φέτες ώστε να στέκονται επίπεδα στο ταψί για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες. Βουτάμε μέσα πολύ γρήγορα τα μανιτάρια και φροντίζουμε να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
     
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μανιτάρια. Να ψηθούν ένα ένα και να μην απανωτίζονται.
Ψήνουμε 20′ ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με ψωμάκι να βουτήξουμε στο πεντανόστιμο λαδάκι. Και φυσικά τρώγεται και κρύος ο μεζές. Αν μείνει!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ φίλοι μου, γιατί η επιτυχία είναι δεδομένη!

Back to top button