Ελλάδα

11 και 21: Οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών

Δύο 20χρονα δίδυμα κορίτσια και η ξαδέρφη τους. Μία 19χρονη φοιτήτρια, που αγνοείται. Ένας νεαρός ήρωας, που κουβαλούσε στα χέρια του συνταξιδιώτες του για να τους σώσει. Δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία, που ξυπνούν τα βράδια από εφιάλτες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημαΚάθε βαγόνι και μία διαφορετική τραγική ιστορία…

11 και 21 πρώτα λεπτά… δευτερόλεπτα μετά τη μοιραία σύγκρουση, όπως φαίνεται στα πλάνα, ο Ανδρέας Αλικανιώτης περιγράφει τη στιγμή, που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη του. Ο 20χρονος ήταν στο δεύτερο βαγόνι του τρένου, που πήρε φωτιά. Από την πρώτη στιγμή όμως έμεινε ψύχραιμος. Με κίνδυνο της ζωής του και τη δυνατή φωτιά να πλησιάζει δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά έσπασε τα τζάμια και έσωσε γύρω στα 10 άτομα.

Αντίστοιχες στιγμές περιγράφει και ο 28χρονος Στέργιος Μιναέλης. Όπως λέει χαρακτηριστικά ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι ψύχραιμοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. Ο 28χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Ο Στέργιος ερχόταν με τον τρένο στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Θρήνος στην Καλαμπάκα. Στη μακάβρια λίστα μετά από ταυτοποίηση του DNA oι 20χρονες δίδυμες αδερφές και η πρώτη τους ξαδέρφη. Επέστρεφαν με το μοιραίο στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίζουν τις σπουδές τους αφού πέρασαν το τριήμερο με τις οικογένειες τους.

ertnews.gr

Back to top button