Ελλάδα

Μαζικά συλλαλητήρια οργής σε Αθήνα και επαρχία (εικονες-βίντεο)

Συγκέντρωση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε, από μαθητές, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων. Κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς έγινε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή η οποία κατευθύνεται στα γραφεία της Hellenic Train, στη Λ. Συγγρού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ σταματούσε σταδιακά η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ μετά τη λήξη της κινητοποίησης αποκαταστάθηκε.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», ανέφερε πανό φοιτητών.

Τα παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους λευκά μπαλόνια με μηνύματα, ενώ απελευθέρωσαν στη μνήμη των 57 θυμάτων, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, μαύρα μπαλόνια φωνάζοντας «αθάνατοι» μόλις έφθασαν στο Σύνταγμα.

Δεν θα τελειώσει αυτό εδώ. Δεν ξεχνάμε φώναζαν.

Με λυγμούς η μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στην Καρδίτσα – Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό η μάνα του νεκρού Βάιου Βλάχου

Εκατοντάδες μαθητές της Καρδίτσας από 13 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έκαναν κατάληψη και αποχή από τα σχολεία τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τα αθώα θύματα της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι μαθητές παρέμειναν περίπου μια ώρα στην κεντρική πλατεία και από κει έφυγαν για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους με πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων (περί τα 500 άτομα) στην Καρδίτσα.

Όταν η μαθητική πορεία πέρασε μπροστά από το κατάστημα χρωμάτων που διατηρούν οι γονείς του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου επί της οδού Καραϊσκάκη, η πορεία κοντοστάθηκε φωνάζοντας συνθήματα “δεν ήταν ατύχημα ήταν έγκλημα”.

Ωστόσο οι καρδιές ράγισαν όταν η μάνα του Βάιου βρέθηκε στην συγκέντρωση που έκαναν τα παιδιά στο Σταθμό.

Στην φωτογραφία διακρίνεται η μάνα του Βάιου Βλάχου, που την αγκαλιάζει ένα παιδί, ενώ με λυγμούς και αναφιλητά και με σιωπή, οι συγκεντρωμένοι μαθητές είπαν το αντίο στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Τέμπη: «Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά» – Διαμαρτυρία νέων στη Λάρισα

Με κεντρικό σύνθημα «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» η κεντρική πλατεία της Λάρισας έχει γεμίσει με δεκάδες φοιτητές και μαθητές που συγκεντρώθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι νέα παιδιά, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία της Λάρισας και οι φοιτητές έχουν έρθει από νωρίς για να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των θυμάτων.

Στη μνήμη αυτών των παιδιών που έφυγαν τόσο άδικα, αυτό που συγκλόνισε, είναι ότι όπως είπαν κάποιοι φοιτητές, θα μπορούσαν να είναι εκείνοι το μοιραίο βράδυ στην επιβατική αμαξοστοιχία και για αυτόν τον λόγο θέλουν να φωνάξουν ένα δυνατό «ποτέ ξανά».

Τα μηνύματα στα πανό είναι ανατριχιαστικά, κάποια από αυτά περιγράφουν τις καθημερινές συζητήσεις γονέων με τα παιδιά τους, όπως: «Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά».

Ενώ και το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στην πλατεία, αλλά και στον ΟΣΕ της Λάρισας.

Back to top button